perjantai 26.4.2019 Terttu, Teresa, Tessa

Parasta paikallista

Vastaanottokeskus suljetaan

Maahanmuuttovirasto on päättänyt lakkauttaa Suonenjoella toimivan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen. Syynä sulkemiseen on se, että vastaanottokeskuksille ei enää ole yhtä suurta tarvetta kuin vielä muutama kuukausi sitten oli.

Esimerkiksi Suonenjoen Vanhan Maamiehen vastaanottokeskuksessa majoittujien määrä on vähentynyt viime vuoden lopun ja alkuvuoden aikana noin sadalla. Muissakin SPR:n Savo-Karjalan alueen vastaanottokeskuksissa on runsaasti vapaata tilaa.
Suonenjoen vastaanottokeskuksessa asuu tällä hetkellä 157 turvapaikanhakijaa.

– Uskon, että toukokuun loppuun mennessä turvapaikkapäätökset on saatu heidänkin osaltaan tehtyä, SPR:n Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Kaisu Haataja arvioi.
Suonenjoen vastaanottokeskuksen on oltava tyhjä viimeistään elokuun loppuun mennessä.

– Se on selvää, että lapset saavat käydä kevätlukukauden loppuun asti koulua Suonenjoella, Haataja selvittää.
Suomen punainen risti sai tiedon Suonenjoen vastaanottokeskuksen lopettamisesta maanantaina. Vastaanottokeskuksessa työskentelee 16 työntekijää ja heille on ilmoitettu asiasta keskiviikkona.

Helena Nyman

Kommentit

  • eerk..

    Tuntuu ikävälle sulkeminen, toivat uutta väriä ja elämää tähän pieneen kaupunkiin . Aluksi huomasin paljonki vastustusta ja epäluuloa kaikkea uutta kohtaan , ei mun mielestäni ole tapahtunut mitään poikkeavaa . Toikin osoittaa sisään lämpivyyden , joka usein näillä pienillä paikkakunnilla on rasitteena. Olen avoin ja ennakkoluuloton , vailla ahdasmielisyyttä.

Jätä kommentti

*