perjantai 26.4.2019 Terttu, Teresa, Tessa

Parasta paikallista

Väki vähenee vastaanottopalveluista

Suonenjoki-Rautalampi

Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän hallitus päätti vähentää väkeä terveyskeskuksen vastaanottopalveluista. Toiminta vähemmillä resursseilla alkaa ensi vuoden alussa.

Tällä hetkellä kuntayhtymällä on palveluksessaan Suonenjoella ja Rautalammilla yhteensä kahdeksan lääkäri-hoitaja -työparia, joista Suonenjoella on viisi ja Rautalammilla kolme. Muutoksen astuessa voimaan Suonenjoelle jää viisi, mutta Rautalammille vain kaksi työparia.

Työparia kohden laskettu väestöpohja on Suonenjoella noin 1 500 asukasta, kun taas Rautalammilla vastaava luku on 1 100 asukasta. Yhden työparin vähentämisellä Rautalammilta pyritään tasapuoliseen palveluiden saatavuuteen ja työmäärän jakaantumiseen tasaisemmin tekijöille.

Tasoittaminen edellyttää kuntayhtymän mukaan mahdollisuutta osalle rautalampilaisista kirjautua Suonenjoen terveysaseman palveluiden käyttäjäksi. Terveyskeskus toivoo saavansa tähän saakka terveyskeskuspalvelunsa Suonenjoelta hankkineiden lisäksi vapaaehtoisen listautumisen myötä 250-290 rautalampilaista Suonenjoen työparien hoidettaviksi.

Jätä kommentti

*