Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Warkis varmisti SuKiKa-voitolla kakkossijan lohkossa – valmentaja Immonen potee koronaa

– Käytettiin tikkaria kaverin suussa ja otettiin se viimeisessä erässä pois, koronaan sairastunutta Mika Immosta perjantai-iltana Suonenjoella tuurannut Warkis-valmentaja Jarkko Juutilainen kommentoi joukkueensa 7-4 (2-1, 0-3, 5-0) -voittoa SuKiKasta Suonenjoella.

Voitto ja kolme pinnaa merkitsevät samalla sitä, että Warkis varmisti jääkiekon II divisioonan Savo-Karjalan lohkon kakkossijan ja voi huoletta ja paineetta lähteä lauantain LeKi-75 -otteluun, joka päättää joukkueen runkosarjan.

Juutilainen sanoi, ettei SuKiKa voitto irronnut suinkaan helposti. Isännät janosivat myös pisteitä ja johtivat toisen erän jälkeen ottelua 4-2 Petteri Valtosen, Jussi-Pekka Ylösen, Jere Savolaisen ja Samuli Ervastin maaleilla.

– Lähtökohdat ja valmistautuminen perjantai-illan matsiin työpäivän jälkeen on aina vaikeaa. Paljon sairasteluja ja neljä tärkeää pelaajaa (maalivahti Santeri Valtonen, Roope Vattukumpu, Miikka Hakala, Lauri Matilainen) puuttui Suonenjoelta, mutta täytyy olla ylpeä joukkueesta ja sen henkisestä voimasta, Juutilainen iloitsi kolmannen erän 5-0 -voitosta ja vahvasta takaa-ajosta.

Joona Viljakainen iski 4-3 -kavennuksen ajassa 45.34 ja Juha Laine toi Warkiksen tasoihin kolmannen erän puolivälissä. Voittomaalin teki alkukauden Nurmeksen Sepoissa III divisioonassa pelannut toisen polven jääkiekkoilija ja LeKi-75 -kasvatti Juha Asikainen jääpallon kiekkoon vaihtaneen Joona Pietikäisen ja Juha Laineen syötöstä.

SuKiKa yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Warkis iski kahdesti kiekon tyhjään maaliin, kun Konsta Lankinen teki 6-4 ajassa 58.26 ja Teemu Huoponen viimeisteli minuuttia myöhemmin loppulukemat 7-4.

Maalissa Valtosta tuurasi Elmeri Nikulainen 38 torjunnalla, kun SuKiKan virkaveli Joona Simonen otti 36 koppia.

– Kokonaan yksi ketju piti rakentaa sairastelujen ja poissaolojen takia uusiksi eikä paketti ollut kasassa koko peliä, joka oli muutenkin sekava eikä ollenkaan meidän näköistä, Juutilainen kertoi.

Myöskään Suonenjoen jääkylmä pukukoppi ei saanut Warkis-valmentajalta kiitosta.

– Mutta tämä joukkue ei pienistä vastoinkäymisistä hätkähdä ja tästäkin voitosta ammennetaan lisää voimaa kevään jatkopeleihin. LeKi-75 -peli lauantaina menee hyvästä harjoituksesta tuleviin pudotuspeleihin, Juutilainen näkee.

Warkis nousi jo 43 pisteeseen eli kolmen pinnan päähän sarjakärki PEPO:sta, jolla on pelaamatta vielä kaksi ottelua. PEPO kohtaa vielä sarjan häntäpään joukkueet ValKi:n ja Imatran Pesän viikonloppuna, joten lappeenrantalaiset vievät kaiken todennäköisyyden mukaan ykkössijan ja kohtaavat pudotuspelien avauskierroksella LeKi-75:n.

Warkiksen vastustaja ensi keskiviikkona Kämärillä alkavissa pudotuspeleissä on sitten joko ValKi tai Pesä riippuen lauantain tuloksista. ValKin on voitettava PEPO lauantaina, jos joukkue mielii ohi Pesän.

Runkosarjassa keskinäiset sarjapisteet menivät ValKi:lle 7-5.