perjantai 15.11.2019 Janina, Janika, Janita, Janette

Parasta paikallista

Raha haastaa haaveet uimahallin remontista

Suonenjoen uimahallin peruskorjaukseen myönnetyn 500 000 euron valtionavustuksen lisäksi tarvitaan salkullisia kahisevaa, jotta uimareiden toive kunnostetusta hallista toteutuisi.
– Kokonaiskustannuksista heitetyissä arvioissa on puhuttu jopa 4,5 miljoonasta eurosta, tekninen johtaja Herkko Torssonen Suonenjoen kaupungista toteaa.
– Tänä keväänä valmistuneen kuntotutkimuksen mukaan hallin kunto on erittäin huono. Se vaatisi täydellistä saneerausta altaan pohjasta kattoon saakka.
Torssonen kertoo, että kaupungilla on tekeillä opinnäytetyö, jossa selvitetään, mitä rakennuksen peruskorjaus maksaisi vai olisiko järkevämpää rakentaa uusi.

Uusi halli
koulun tontille

Ilmaan on heitetty idea monitoimihallin rakentamisesta purettavan Kaatron koulun tontille nykyisen uimahallin välittömään läheisyyteen Koulukadun toiselle puolelle.
Sinne tulisi myös uimahalli.
– Kaupungilla ei tällä hetkellä kuitenkaan ole taloudellisia mahdollisuuksia näin mittavaan hankkeeseen, Herkko Torssonen painottaa.
– Rakentamista varten pitäisi perustaa yhtiö tai miettiä muu toimintamalli ja hakea ulkopuolista rahoitusta. Kiinnostuneita mukaan lähtijöitä ei näinä aikoina kuitenkaan ole helppo saada, hän sanoo.
Valtionavustus uimahallin peruskorjaukseen on myönnetty vuodelle 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

  • kirsti rautiainen

    Peruskorjaus koko taloon kuntosalia pelitiloja myöten riittäisi hyvin tehtynä…turha näin pienelle paikkakunnalle isoa liikuntahalli tiloja nuoret menee kuitenkin muualle kiulun työn perään.

Jätä kommentti

*