sunnuntai 21.7.2019 Johanna, Hanna, Jenni, Jenna, Jonna, Hannele, Hanne, Joanna

Parasta paikallista

Turvapaikanhakijoita Suonenjoelle jo keskiviikkona

Vastaanottokeskukset ovat täyttyneet turvapaikanhakijoista Suomessakin, ja tilanne vaatii nopeita ratkaisuja. Vanhamäki-säätiön ylläpitämään tukiasumisyksikköön tulee lokakuun lopulla 40 ilman huoltajaa saapunutta 16–17-vuotiasta nuorta. Vanhassa Maamiehessä eletään nopeammalla aikataululla: Maamieheen majoitetaan jo keskiviikkona 80 turvapaikanhakijaa.


Immosilla on sopimus 150 turvapaikanhakijan vastaanottamisesta Maahanmuuttoviraston kanssa, mutta tässä vaiheessa pystytään majoittamaan 80 tulijaa.
– Aika äkkiä tämä tapahtuu. Eilen tähän aikaan en tiennyt tästä aikataulusta, kertoo Merja Immonen tiistaiaamuna.
Varsinaisen vastaanoton hoitaa SPR, mutta Vanha Maamies tarjoaa tilat ja ruokailun.
– Keittiöön tarvitaan ainakin 2,5 henkilöä töihin. Keittiössä mennään ihan täysillä aamusta iltaan.

Talkoohenkisiä apukäsiä tarvitaan jo ennen keskiviikkoa.
– Majoitustilojen sisustusta yksinkertaistetaan ja tehdään tasapuoliseksi kaikille. Joka huoneessa tulee olemaan sänky, pöytä ja tuoli. Sellaista tavaroiden siirtämistä olisi nyt talkoilla tehtäväksi. Pitää myös miettiä, että joka paikassa on riittävästi vessapaperia ja käsipyyhkeitä. Ihan tämmöisiä perusjuttuja pitää nyt saada tehtyä.

Vanhasta Maamiehestä löytyy hätämajoitustilaa enemmänkin, sillä käytettävissä on esimerkiksi luokkahuoneita ja liikuntasali. Nyt turvapaikanhakijoille valmisteltavat tilat ovat huoneita, joissa on oikea sänky. Immosilla on Maahanmuuttoviraston kanssa kahden kuukauden sopimus turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta.

Päivitys uutiseen: Myöhään keskiviikkoiltana Vanhaan Maamieheen saapui 100 turvapaikanhakijaa. Tulijat ovat perheitä ja joukossa on paljon pieniä lapsia.

 

Päivi Halonen

Kommentit

 • Leena

  Hei! Voisiko joku viranomainen tai joku muu asiosta tietävä kertoa, miten paljon tämä majoitus ja ylläpito tulee maksamaan veronmaksajille henkeä kohti/päivä? Ei kai tässä ole mitään syytä salata asioita? Kertokaapa lukuja avoimesti.

 • Raija

  Näin saadaan Suomeen lisää työvoimaa ikääntyvän väestön hoitajaksi ja veroja maksamaan. Aluksi nämä turvapaikanhakijat työllistävät myös suomalaisia. Suonenjoellekin tuli heti monta uutta työpaikkaa. Nyt vaan Suomen turha byrokratia pois estämästä kotiutumista. Uuteen maahan kotiutuu nopeasti, kun pääsee töihin ja lapset kouluun. Kunpa edes osa näistä lapsiperheistä jäisi Suonenjoen seudulle.

  • Mikko

   Voi Raija,

   näistä ihmisistä ei ole töidentekijöiksi tähän maahan. He eivät opi maamme kieltä, eivät ala tehdä oikeita töitä. He tulevat tänne paremman elintason vuoksi. Sellaisen elintason, jonka esimerkiksi sinä ja minä maksamme.

Jätä kommentti

*