Kalastusmatkailun valoisa tulevaisuus – koskikalastus täydentää palvelutarjonnan

Huuhtajakoski Adventures Oy:n Teemu Hiltunen ja Petri Huttunen tarjoavat nyt myös koskikalastusta asiakkailleen. Kuvassa myös Huttusen Kentsu ja Battle. Päivi Halonen
Päivi Halonen

Päivi Halonen

– Koskikalastus oli puuttuva lenkki meidän palvelutarjonnassa, ja vuokrasopimus Huuhtajankoskesta tuo sen nyt ohjelmaan, iloitsee Petri Huttunen, toinen Huuhtajankoski Adventures Oy:n yrittäjistä.

– Meillä on ollut aiemminkin tarjolla järvikalastusta sekä metsästys- ja eräpalveluja. Huuhtajankoskelta voi lähteä kalastamaan myös järvelle ja metsästämään kosteikkoniityille. Sitä voi käyttää yhtenä tukikohtana myös niille palveluille, lisää yrittäjä Teemu Hiltunen.

Yritys on vuokrannut kunnalta Huuhtajankosken kalastusmatkailukäyttöön. Vuokra-alueeseen kuuluu vajaa kilometri koskea, osa Koskilampea, maa-aluetta kosken rannalta sekä Taimenkieppi-niminen rakennus.

– Koskikalastus on järjestettävä vastuullisesti, se ainoa oikea tapa. Kalakantaa kehitetään tuki-istutuksilla ja kosken kunnostuksella, ja koskessa saa kalastaa korkeintaan kuusi ihmistä kerrallaan. Tällä hetkellä koski ei kestä jatkuvaa kalastusta edes sillä rajoituksella, joten pidetään myös rauhoituspäiviä, kertoo Huttunen.

Vuokrasopimukseen kuuluu takana oleva Taimenkieppi-rakennus, vajaa kilometri Huuhtajankoskea, osa Koskilampea sekä maa-aluetta kosken rannalta. Jatkossa järvikalastuspalvelut painottuvat Teemu Hiltuselle (vas.) ja metsästys- ja eräpalvelut Petri Hiltuselle. Perho- ja koskikalastuspaketteja hoitavat molemmat yrittäjät. Päivi Halonen

– Tämä on legendaarinen paikka. Koski on ollut tähän saakka suljettu ja avautuu nyt ensimmäistä kertaa yleiseen käyttöön, kertoo Hiltunen.

Kalakantaa kehitetään tuki-istutuksilla.

Taimenkieppi on toiminut edustustiloina vuosikymmenet. Rakennuksessa on neliöitä noin 250. Isolla puolella on kolme kahden hengen makuuhuonetta, iso ruokailutila keittiön yhteydessä sekä oleskelutila. Pienellä puolella on vuoteet neljälle.

Rakennus oli kauan tyhjillään, mutta hyvässä kunnossa.

– Pintoja on siistitty alkuperäistä kunnioittaen. Esimerkiksi paneelit saavat jäädä, kertoo Hiltunen.

Taimenkiepissä olevia majoitustiloja on siistitty alkuperäistä kunnioittaen. Tiloissa mahtuu yöpymään väljästi 10 henkilöä. Päivi Halonen

Yrittäjäkaksikolla on pitkä ja monipuolinen kokemus kalastusmatkailusta ja metsästyksestä. Jatkossa Hiltusen töissä painottuu järvikalastus, Huttunen vastaa metsästys- ja eräpalveluista. Perho- ja koskikalastusoppaina toimivat molemmat.

– Huuhtajankosken myötä Tervoon syntyy pitkä koskikalastusalue, ja tehdään aktiivista yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa ja sovussa ranta-asukkaiden kanssa, Hiltunen sanoo.

– Kalakannan elpymiseen menee viisi vuotta tai enemmänkin, mutta yritystoiminnan suunnan näkee kolmessa vuodessa. Meillä on ehdoton luotto, että kalastus- ja erämatkailulla on hyvä tulevaisuus, summaa Huttunen.

Kommentoi