Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalastusmatkailun valoisa tulevaisuus – koskikalastus täydentää palvelutarjonnan

– Koskikalastus oli puuttuva lenkki meidän palvelutarjonnassa, ja vuokrasopimus Huuhtajankoskesta tuo sen nyt ohjelmaan, iloitsee Petri Huttunen, toinen Huuhtajankoski Adventures Oy:n yrittäjistä.

– Meillä on ollut aiemminkin tarjolla järvikalastusta sekä metsästys- ja eräpalveluja. Huuhtajankoskelta voi lähteä kalastamaan myös järvelle ja metsästämään kosteikkoniityille. Sitä voi käyttää yhtenä tukikohtana myös niille palveluille, lisää yrittäjä Teemu Hiltunen.

Yritys on vuokrannut kunnalta Huuhtajankosken kalastusmatkailukäyttöön. Vuokra-alueeseen kuuluu vajaa kilometri koskea, osa Koskilampea, maa-aluetta kosken rannalta sekä Taimenkieppi-niminen rakennus.

– Koskikalastus on järjestettävä vastuullisesti, se ainoa oikea tapa. Kalakantaa kehitetään tuki-istutuksilla ja kosken kunnostuksella, ja koskessa saa kalastaa korkeintaan kuusi ihmistä kerrallaan. Tällä hetkellä koski ei kestä jatkuvaa kalastusta edes sillä rajoituksella, joten pidetään myös rauhoituspäiviä, kertoo Huttunen.

– Tämä on legendaarinen paikka. Koski on ollut tähän saakka suljettu ja avautuu nyt ensimmäistä kertaa yleiseen käyttöön, kertoo Hiltunen.

Kalakantaa kehitetään tuki-istutuksilla.

Taimenkieppi on toiminut edustustiloina vuosikymmenet. Rakennuksessa on neliöitä noin 250. Isolla puolella on kolme kahden hengen makuuhuonetta, iso ruokailutila keittiön yhteydessä sekä oleskelutila. Pienellä puolella on vuoteet neljälle.

Rakennus oli kauan tyhjillään, mutta hyvässä kunnossa.

– Pintoja on siistitty alkuperäistä kunnioittaen. Esimerkiksi paneelit saavat jäädä, kertoo Hiltunen.

Yrittäjäkaksikolla on pitkä ja monipuolinen kokemus kalastusmatkailusta ja metsästyksestä. Jatkossa Hiltusen töissä painottuu järvikalastus, Huttunen vastaa metsästys- ja eräpalveluista. Perho- ja koskikalastusoppaina toimivat molemmat.

– Huuhtajankosken myötä Tervoon syntyy pitkä koskikalastusalue, ja tehdään aktiivista yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa ja sovussa ranta-asukkaiden kanssa, Hiltunen sanoo.

– Kalakannan elpymiseen menee viisi vuotta tai enemmänkin, mutta yritystoiminnan suunnan näkee kolmessa vuodessa. Meillä on ehdoton luotto, että kalastus- ja erämatkailulla on hyvä tulevaisuus, summaa Huttunen.