Ennakkoluulot leimaavat kouluruokaa – Kotona olisi hyvä keskustella ruokailun merkityksestä
Syömättä jättäminen vaikuttaa oppilaiden keskittymiskykyyn. Ennakkoluulojen kitkeminen kouluruokaa kohtaa alkaa jo kotoa.
Suonenjoen yhtenäiskoulun ruokalassa käy kuhina, kun koulun oppilaat hakevat ohrapuuroa ja mehukeittoa lounaalla. Leivän päälle on tarjolla leikkelettä tai vaihtoehtoisesti juustoa sekä tomaattiviipaleita. Lisäksi oppilaille on tarjolla banaania. Ruokalan sivutasolta löytyy myös maustepiste, josta ruokaansa voi maustaa itse erilaisilla maustesekoituksilla. Ennen vuoden vaihdetta ruoan tuottajana toimi Suonenjoen kaupunki ja nyt hyvinvointialueelle siirtymisen myötä Servica. Se mikä muuttui, oli reseptit sekä ruokalista.