Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyläkuulumisia | Uusivuosi toi kyläläisiä yhteen Myhinpäässä

Kota täyttyi puheensorinasta, kahvin tuoksusta ja kitaramusiikista, kun Myhinpään kylällä Rautalammilla kokoonnuttiin viettämään uudenvuodenaattoa.

Häkkilän erä ry:n puheenjohtaja Ari Weide esitteli metsästysseuran kodan ja toivotti väen tervetulleeksi. Hän kertoi samalla, että Myhinpäähän on tullut viime aikoina lukuisia uusia asukkaita ja vapaa-ajan asukkaita. – Kuulemma enemmänkin olisi muuttohalukkaita, jos taloja olisi myynnissä tai vuokrattavana.

Kitaralla ja laulullaan tunnelmaa loi Matti Lilleberg eli ”Kanadan Matti”, joka on muuttanut Myhinpäähän kahdeksan vuotta sitten. Hän kertoo viihtyvänsä seudulla hyvin. Soittokavereita tosin olisi mukava löytää lisää.

Kylällä aiotaan jatkaa yhteisöllistä toimintaa.

Myhinpäässä on aikoinaan ollut vireää kylätoimintaa, joka kuitenkin hiipui kyläkoulun lakattua ja yhteisten kokoontumistilojen puuttuessa. Nyt joukko uusia ja vanhoja asukkaita päätti yhdessä järjestää uudenvuoden juhlan ja katsoa, miten käy. Tapahtuman osallistujamäärä oli järjestäjille iloinen yllätys – paikalle tuli yhteensä 40 ihmistä vauvasta vaariin.

– Tälle tapahtumalle oli selvästi tarvetta, järjestäjäporukassa mukana ollut Satu Pirhonen tuumii.

Kylällä aiotaan jatkaa yhteisöllistä toimintaa. Kun kylätaloa ei ole, on käytettävä luovuutta. Suunnitelmissa on väläytelty jo muun muassa retkeilyä ja rantakalaa. Kotakin toimii tarvittaessa kokoontumispaikkana.

– Nyt täytyy varmaan alkaa suunnitella laajennuksia kotaan, Ari Weide veisteli yhä uusien ihmisten saapuessa paikalle.

Paikallislehti Sisä-Savo julkaisee lukijoidensa lähettämiä tarinoita Kyläkuulumisia -palstalla. Lähetä kuva ja tarinasi osoitteella: uutiset@sisa-savolehti.fi