Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aggressiivisen miehen tempaus sotki junaliikennettä Savossa – hyppäsi ulos ja meni metsään

Oulusta Helsinkiin matkalla ollut juna myöhästyi reilusti aikataulustaan tiistai-iltana, kun junassa matkustajana ollut mies hyppäsi seisahduksissa olleesta junasta pois ja poistui metsään Suonenjoella.

Juna oli pysähtynyt Suonenjoen ja Pieksämäen välille, koska sen veturissa oli vikaa. Huoltoseisokin aikana aggressiivisesti käyttäytynyt mies oli ilmoittanut henkilökunnalle haluavansa ulos junasta.

Henkilökunta ei ollut päästänyt miestä lähtemään, joten mies oli avannut itse oven hätäavaustoiminnolla ja lähtenyt metsään.

Poliisi tavoitti miehen joitakin tunteja myöhemmin. Häntä epäillään liikenteen häirinnästä, koska junaliikenne seisoi tempauksen takia reilun tunnin ajan.

Iltalehden mukaan junan konduktööri oli kuuluttanut viasta, huonokäytöksisen matkustajan poistumisesta ja että juna odottaa virkavallan lupaa lähteä liikkeelle.

Junassa ollut matkustaja kertoo Iltalehdessä kuulleensa, että mies oli riehunut ravintolavaunussa ja heitellyt tavaroita. Toinen matkustaja kertoo lehdessä nähneensä tummiin pukeutuneen henkilön kävelevän junan ohi ennen konduktöörin kuulutusta.

Miehen tempaus vaikutti myös kahden muun junan kulkuun, jotka myöhästyivät aikatauluistaan.