Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaivinkoneen vahinko aiheutti junaliikenteen pysähtymisen Kuopion seudulla

VR on joutunut keskiviikko-iltapäivästä eteenpäin korvaamaan Suonenjoen ja Siilinjärven välillä kulkevat junavuorot linja-autoilla. Syynä oli Kuopion rautatieasemalla tapahtunut sähköratavaurio. Finntrafficin liikennepäällikkö Timo Hämäläinen vahvistaa vian aiheutuneen kaivinkoneen vahingosta. Kuopion aseman ratatöissä käytetty kaivinkone osui kääntyessään radan portaalipylvääseen. Tästä aiheutui sähköjen katkeaminen.

– Vahinko on tosiaan päässyt tapahtumaan, kertoo Timo Hämäläinen.

Timo Hämäläinen ei osannut vielä keskiviikkoiltana antaa selkeää arviota korjautöiden kestosta.

– Toivotaan kuitenkin että vika saadaan korjattua torstain aikana.

Tavaraliikennettä saadaan mahdollisesti käyntiin väylällä jo nopeammin.

– Saimme Kuopion asemalle dieselkalustolla yhden radan liikennöitävään kuntoon. Tässä raiteessa ei kuitenkaan ole matkustajalaituria, eikä matkustajaliikennettä näin ollen saada kulkemaan sen läpi.

VR:n kaukoliikennekonduktööri Hanna Holopainen opasti Kuopion rautatieaseman eteen kerääntyneitä junamatkustajia odottamaan korvaavia busseja keskiviikko iltapäivänä.

– Tässä on pääasiassa Helsingin suuntaan menijöitä. Ja osa olisi vaihtanut Pieksänmäeltä Tampereelle kulkevaan vuoroon, kertoo Holopainen.

Yksi odottajista oli opiskelijahaalareihin sonnustautunut Hermanni Kokkonen.

– Me olemme opiskelijaporukalla matkalla Kauppakadun Approon Jyväskylään. Kello 14.20 oli tarkoitus junan lähteä. Mutta sitten tuli henkilökunta kertomaan ettei radalla ole sähköjä. Nyt odotetaan Suonenjoelle menevää korvaavaa bussia.

VR:n viestinnän mukaan radan vika on keskiviikkona vaikuttanut ainakin seitsemän junan liikennöintiin.