Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autiotalo ja kaksi navettarakennusta tuhoutuivat tulipaloissa – palopaikoilla oli aiemmin ukkosia

Kolme rakennusta tuhoutui todennäköisesti ukkosen aiheuttamissa tulipaloissa varhain lauantaiaamuna Pohjois-Savossa.

Tervossa paloi kaksi vanhaa navettaa. Rakennuksissa ei ollut eläimiä, vaan ne olivat varastokäytössä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle kummankin rakennuksen katto oli jo sortunut. Palo ei ollut vaarassa levitä muihin rakennuksiin ja pelastuslaitos esti tulen leviämisen maastoon.

Kaavilla ohiajaja ilmoitti hätäkeskukseen palavasta autiotalosta. Pelastuslaitoksen päästessä paikalle rakennus oli jo täyden palon vaiheessa ja palokunnan tehtäväksi jäi estää tulen leviäminen.

Kaikki rakennuspalot syttyivät hieman ennen puoli viittä aamulla. Molemmilla paikoilla oli ollut aiemmin ukkoskuuroja. Kukaan ei loukkaantunut tulipaloissa.

Ukkoset aiheuttivat Pohjois-Savon ja Etelä-Savon pelastuslaitoksille myös yksittäisiä pienempiä vahingontorjuntatehtäviä.

Laaja ukkosrintama liikkuu lauantain aikana Suomen länsiosista kohti itää. Koko maassa oli aamukahdeksaan mennessä havaittu lähes 6000 salamaa.

Aamun ukkosten aikana sähköt olivat poikki enimmillään noin 6000 Savon Voiman asiakkaalta. Suurin osa sähkökatkoista olivat kuitenkin lyhytaikaisia.