Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuski nukahti moottoriveneeseen ­– Herätys tapahtui yllättävästi

Moottoriveneen kuljettaja nukahti veneeseen sunnuntaina Iisvedellä Rautalammilla lähellä Saikarintietä sillä seurauksella, että vene törmäsi vauhdilla paksuun, vanhaan mäntyyn. Veneessä oli kolme miestä. Veneen kuljettajana toiminut mies ilmoitti itse tapahtumasta hätäkeskukseen.

– Pelastuslaitoksella oli aluksi vaikeuksia paikantaa kohde, kun ei ollut tietoa, onko onnettomuuspaikka mantereella vai saaressa. Miehet opastivat palokunnan paikalle, ylipalomies Jukka Korhonen kertoo.

Kuljettaja ja kyydissä olleet kaksi miestä saivat törmäyksessä vammoja. Heidät kuljetettiin ambulanssilla Kuopion yliopistolliseen sairaalaan hoidettaviksi. Poliisilla ei ole vammojen vakavuudesta tarkempia tietoja.

Sen sijaan vene vaurioitui pahasti. Männystä irtosi vähän kaarnaa.

Kuljettajalla oli alkoholia litrassa uloshengitysilmaa 0,76 milligrammaa alkoholia, mikä vastaa noin 1,7 promillen humalatilaa. Poliisi tutkii asiaa vesiliikennejuopumuksena ja vammantuottamuksena.

(17.7.2022 klo 11.18. Juttuun täsmennetty mm. vammoista, humalatila ja mitä poliisi tutkii)