Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savolaiskoulun oppilaat pääsevät esittämään kysymyksiä tasavallan presidentille – "Meni kylmät väreet, kun sain tietää, että presidenttikin on mukana"

Rautalammin Matti Lohen koulu on yksi kuudesta koulusta, jonka oppilaat pääsevät esittämään kysymyksiä tasavallan presidentille Sauli Niinistölle ja opetusministeri Li Anderssonille keskiviikkona 20. huhtikuuta 9.30–10.30.

Kysymykset koskevat Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja Suomen turvallisuutta.

Kysymyksiä esitetään suorana verkkolähetyksenä toteutettavalla kyselytunnilla. Kyselytunnille osallistuvat kolmannet luokat.

Matti Lohen koulusta kysymyksiä esittävät Väinö Jalkanen ja Matilda Graham, jotka odottavat kyselytuntia jännittyneinä mutta innolla.

– Meni kylmät väreet, kun sain tietää, että presidenttikin on mukana. Siitä tulee kiva juttu, Jalkanen kommentoi Rautalammin kunnan tiedotteessa.

– En ole varma, olenko koskaan aikaisemmin haastatellut ketään. Siksi on jännää haastatella tasavallan presidenttiä ja ministeriä, Graham sanoo.

Kyselytuntia voi seurata suorana lähetyksenä opetus- ja kulttuuriministeriön Youtube-kanavalla ja tasavallan presidentin kanslian verkkosivuilla.

Matti Lohen koulun lisäksi kysymyksiä pääsevät esittämään oppilaat Muonion yhtenäiskoulusta, Kempeleen Ylikylän koulusta, Porin Kaarisillan yhtenäiskoulusta, Keski-Uudenmaan kristillisestä koulusta Järvenpäästä ja Helsingin Botby grundskolasta.