Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muuttaminen on ”ihanaa”

Asiasta ja vierestä

Katson purkamattomia pahvilaatikkoja, täyteen sullottuja jätesäkkejä sekä muovilaatikkoja ja yritän muistaa mistä niistä laatikoista löytyisivät keittiön pöydän ruuvit. Huomaan mikron jääneen vanhaan kotiin. Samoin kävi kahvinkeittimelle. Onneksi sentään kapselikeitin oli jo siirtynyt aiemmin uuteen kotiin.

Olen ravannut läpi huoneistoa käyden laatikkoja läpi. Mielessäni on muistikuva, että tiputin ruuvipussin yhteen mustaan muovilaatikkoon. Näitä oli viisi laatikkoa, joten luulisi olevan helppo tehtävä löytää yksi ruuvipussi. Ei ollut.

Juuri kun pääsin laatikkosarjan läpi, tuli mieleeni joku muu seikka, joka pitäisi hoitaa täsmälleen sillä hetkellä ja unohdin sen viimeisen mustan laatikon. Hetken kuluttua olikin jo tyystin unohtanut koko keittiön pöydän, kunnes jälleen se putkahti mieleeni. Missä ne ruuvit olivat?

Ruuvit löytyivät vihdoin ja pöydän jalatkin tuli ruuvattua paikoilleen. Keittiöön alkaa tulla jopa keittiömäisiä piirteitä. Toki laatikoita on siellä täällä.

Muuton keskellä tuli tehtyä havainto, että kotona arjen peruspilareiksi on muotoutunut mikro, kahvi, netti, tv, sänky, pesukone. Näillä elementeillä talous pyörii laatikko- ja säkkimeren keskelläkin.

Kahvin tuskaa lievitti kapseleista saatava kahvi, jonka aika usein olen epäillyt olevan kofeiinitonta.

Niin se mikro. Sen puuttuessa jouduin kaivamaan ensimmäisen pannun, minkä löysin voidakseni lämmittää ruokaa. Kahvin tuskaa lievitti kapseleista saatava kahvi, jonka aika usein olen epäillyt olevan kofeiinitonta. Laatikon pienellä präntätty teksti kertoo toista.

Kodinkoneista ehkä tarpeellisin mikron ja kahvinkeittimen lisäksi on pyykinpesukone. Senkään asennus ei sujunut kuin Strömssöössä. Itse asiassa, en ole vieläkään saanut sitä asennettua. Muuttotohinoissa pesukoneesta oli tippunut yksi säätöjalka, joten sen korvaaminen on listalla. Toki kuljetustukien poisto olisi hyvä tehdä jo nyt, ettei vain unohtuisi.

Kun mikro nököttää siinä oman keittiön hyllyllä, niin sitä ei tule ajatelleeksi, kuinka tarpeellinen vekotin se on. Vietin vuorokauden erossa ja huomasin, kuinka ihana ja kätevä laite se on.

Muutto paikkakunnalta toiselle ei ole ihan pikkujuttu. Nuorena nämä muutot tuntuivat suorastaan kepeiltä. Eivät tunnu enää. Toki nyt asiaa on helpottanut se, ettei entistä kotia tarvinnut tyhjentää kertaheitolla, vaan aikaa tavaroiden hakuun on vielä reilusti. Mikro ja kahvinkeitin on kotiutettu sekä muutama muukin tavara. Nyt pähkäilen kymmenen mustan jätesäkin edessä, että mistähän niistä sattuisi löytymään farkut.