Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rautalammin kirkossa sattui laaja vesivahinko – kyseessä on yksi Suomen suurimmista puukirkoista

Suomen suurimpiin puukirkkoihin lukeutuvassa Rautalammin kirkossa Sisä-Savossa sattui suuri vesivahinko lauantaina iltapäivällä kello 15.15:n aikaan, kun sprinkleriputkisto jäätyi, ja siitä vuoti vettä kirkon lattioille.

Palohälytysjärjestelmästä eli sprinkleristä tuli aluksi automaattinen hälytys sen vuoksi, että se jäätyi. Pelastuslaitoksen yksiköiden päästyä kohteeseen Kirkkotielle oli putkistosta vuotanut jo laajasti vettä kahteen kerrokseen kirkon sivueteiseen noin 100 neliömetrin alalle.

Päivystävä palomestari Timo Nyholm piti onnena onnettomuudessa sitä, että vesivahinko ei levinnyt kirkkosaliin. Palomestari arvioi, että keskeytystä kirkonmenoihin ei tule.

Tarkkaa vuotaneen veden määrää Nyholm ei osannut arvioida, mutta se on joka tapauksessa satoja litroja. Palomiehillä olikin lauantaina iso urakka veden poistossa ja vesi-imuroinnissa.

Nyholm ei osannut tuoreeltaan arvioida, miten suureen remonttiin kirkko menee. Joka tapauksessa vahinko sattui kahdessa kerroksessa, kun vesi valui ylhäältä alas.