Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiasta ja vierestä Yhteisöllisyyttä, yritteliäisyyttä ja osallisuutta

Syyskuun lopussa sain olla mukana Tervossa Tarinatuvan 25 -vuotisjuhlassa. Tarinatupa on vapaaehtoisvoimin toimiva kohtaamispaikka. Tarinatupa on myös hyvä merkki yhteisöllisyydestä. Se kokoaa ihmisiä tapaamaan toisiaan. Yhteisöllisyys on myös huolenpitoa. Yhteisöissä kysytään: ”Mitä Sinulle kuuluu”. Tämähän on yksi tärkeimmistä kysymyksistä, mitä kanssaihmiseltä voi kysyä. Yhteisöissä huolestutaan, jos joku on poissa. Soitetaan tai käydään katsomassa, että kaikki on hyvin. Yhteisöissä iloitaan ja surraan yhdessä.

Samana iltana sain olla mukana myös yrittäjäillassa. Ilahduttavaa oli huomata, että yrittäjyyteen uskotaan ja uusia yrityksiä syntyy. Yrittäjäillassa oli mahdollista tavata muita yrittäjiä ja kertoa terveisiä meille kunnan työntekijöille. Meillä oli tarkoitus esitellä tilaisuudessa kunnanhallituksen päätös asiaan, joka koskee myös yrittäjiä. Kävikin niin, että yrittäjäilta oli aikaisemmin, kuin kunnanhallituksen kokous. Oivalsimme, että näin olikin parempi: saimme yrittäjiltä arvokkaita kommentteja päätöksenteon tueksi. Pääsimme osallistamaan. Näinpäin yritämme toimia jatkossakin päätösten valmistelussa.

Viikon päästä edellä mainituista tapahtumista oli Tervon kunnantalon pihaan siirretyn mökin avajaiset. Kuntalaiset olivat ideoineet mökille nimen – Kyläkammari. Nimiehdotuksia tuli hurja määrä.

On hienoa, kun ihmiset osallistuvat. Kyläkammarin toivomme tuovan osallistumisen iloa kuntalaisille, kesäasukkaille ja vieraille. Kyläkammari näkyy tielle ja muistuttaa meille osallisuudesta. Se on osallisuuden maamerkki.

Työpäiviin ja työviikkoihin mahtuu usein monenlaista. Silloin, kun työviikon aikana näkee noin paljon yhteisöllisyyttä, yritteliäisyyttä ja osallisuutta, tuntuu, että kunnassa on elinvoimaa. Ja noiden tapahtumien kautta pääsee itsekin tuosta elinvoimasta osalliseksi.

Kirjoittaja on Tervon kunnanjohtaja.

Työpäiviin ja työviikkoihin mahtuu usein monenlaista.