Etsintäkuulutettu mies pakeni poliiseja Suonenjoella – hylkäsi auton ja juoksi metsään

Poliisia paennut mies hylkäsi käyttämänsä henkilöauton Kärkkäälään Suonenjoella lauantaina. Auto oli tiellä vielä sunnuntainakin. Marita Tiihonen

Asta Tenhunen

Suonenjokinen 28-vuotias mies aiheutti näkyvän poliisioperaation Suonenjoella viikonloppuna.

Poliisi oli etsinyt miestä kuulusteluihin viime viikkoina, sillä häntä epäillään asuttuun omakotitaloon tehdystä törkeästä varkaudesta Suonenjoella.

Miestä ei ollut kuitenkaan tavoitettu, joten hänet oli etsintäkuulutettu, jotta hänet tavattaessa otetaan kiinni ja toimitetaan kuulusteluihin.

Lauantaina iltapäivällä poliisipartio huomasi valtatie 9:llä ilman rekisterikilpeä ajaneen henkilöauton. Auton kuljettajana näkyi olevan etsitty suonenjokinen mies.

Mies ajoi poliisien havainnon mukaan kovaa ylinopeutta. Hän myös lähti heti poliiseja karkuun niin, että partio menetti autoon näköyhteyden hetkeksi.

Miehen käyttämässä autossa ei ollut rekisterikilpiä paikoillaan. Marita Tiihonen

Kun poliisit jatkoivat matkaa, he löysivät miehen käyttämän henkilöauton hylättynä tieltä läheltä valtatien ja Kärkkääläntien risteystä. Etsitty mies oli paennut autolta jalan metsään.

Koska miehellä on aiempaa vakavaa väkivaltarikostaustaa, poliisit varautuivat miehen kiinniottoon hälyttämälle paikalle usean poliisipartion.

Poliisin mukaan poliisikoira löysi miehen maastosta sen jälkeen, kun koira ohjaajansa kanssa oli jäljestänyt miestä noin 20 minuuttia. Miehellä ei kiinniotettaessa ollut mitään aseita hallussa eikä hän vastustellut kiinniottoa.

Välikohtaus sattui Suonenjoella noin kello 15.30 ja herätti huomiota ohikulkijoissa. Poliisin etsinnät myös hetkellisesti katkaisivat liikenteen joiltakin lähiasukkailta.

Poliisi on pidättänyt suonenjokisen miehen epäiltynä törkeästä varkaudesta Suonenjoella syyskuussa. Lisäksi häntä epäillään lauantain tapahtumien vuoksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Savon Sanomien tietojen mukaan miehellä on aiempaa rikostaustaa muun muassa väkivaltaan ja aseisiin liittyvistä rikoksista. Hän on ollut rikoksia tehdessään usein päihteiden vaikutuksen alla.

Miehen käyttämä auto oli ainakin viikonlopun yli hylättynä tien varteen. Auton sisällä oli jykevä sorkkarauta. Poliisin mukaan auto ei kuulu pidätetylle miehelle, joten poliisi ei ole takavarikoinut autossa olleita mahdollisen auton omistajan esineitä.

Pidätetyn miehen käyttämä auto jäi rönöttämään tien varteen. Poliisi merkitsi auton poliisinauhalla. Marita Tiihonen

Kommentoi