Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiasta ja vierestä Mainiota matkantekoa

Kuten kalastuksessa, myös matkailussa kutkuttavinta on reissusta haaveileminen ja matkan suunnitteleminen. Kun kohdetta mietitään, surffataan netissä ja kysellään muilta samassa kohteessa käyneiltä kokemuksia ja vinkkejä, hyviä majapaikkoja sekä näkemisen arvoisia tienoita.

Ainut vähemmän kiinnostava ja vaikeakin osa matkan valmisteluja on pakkaaminen. Miten ottaa mukaan juuri sopiva määrä tilanteisiin ja matkan vaiheisiin sopivia kamppeita ja tavaroita sekä pakata ne autoon sujuvasti ja loogisessa järjestyksessä?

Oma kinkkinen lukunsa on myös matkanteon aikana tarvittavien romppeiden sijoitteleminen niin, että ne löytyvät näppärästi matkan varrella. Olen monesti miettinyt, voisiko pakkaamisen ulkoistaa jollekin innokkaammalle, järkevämmälle ja järjestellisemmälle tyypille.

Kun matkantekoon on vihdoin päässyt vaikkapa omalla autolla ja onnekkaasti vielä ihan uudelle reitille, miellyttävin osa etenemistä on mielenkiintoisten paikkojen bongaaminen ja kohteissa pysähtyminen. Jos matkan varrelle osuu uimaranta, on se tietenkin testattava, ja siitä saa erityispisteitä, jos kysesssä on merenranta.

Omien eväiden syömisessä on edelleen jonkinlaista hohtoa. Eväshetket luovat nostalgista tunnelmaa ja vievät muistoissa lapsuuteen. Harmi vain, kun ehjät ja siistit ja ylipäätään vielä jäljellä olevat taukopaikat levikkeillä ja kauniiden maisemien äärellä tuntuvat tänä päivänä olevan kortilla. Mukavaa on toki asettautua myös valmiiseen pöytään maittavan aterian tai kahvikupposen äärelle huoltoasemilla ja kesäkahviloissa, kun omat voileivät on syöty ja termarikahvit sekä marjakeitot juotu.

Jos välillä ei pysähdy jaloittelemaan tai syömään, niin silloin tulee noutaja. Silmät alkavat vaipua kaihertavaan sumuun ja kiukku aktivoitua inhottavasti päälle. Sopivasti energiaa koneeseen, niin matka taittuu miellyttävästi. Musiikki ja matkakavereiden päättömät jutut siivittävät tunnelmaa.

Voisiko pakkaamiseen ulkoistaa jollekin innokkaammalle?

Jännää on myös toteuttaa suunnitelma b tai extempore-idea matkan aikana. Koukkaukset ennennäkemättömillä nähtävyyksillä tai reitin vaihtaminen ovat usein matkantekoa virkistäviä ratkaisuja. Pitkälle pohjoiseen matkatessa järkevää ja ihan turvallisuutekijä on pysähtyä matkan varrelle yöksi nukkumaan ja jatkaa seuraavana aamuna uusilla silmillä.

Nimimerkki kesälomaa aloittava heräsi juuri hotellista Kemistä ja painaa jälleen kaasujalkaa, kun runsas aamiainen on nautittu ja kiinnostava merenranta sekä majapakan lähitienoot on tsekattu. Edessäpäin ja suunnitelmissa on ennenkokemattomia ja näkemättömiä kulmia lännen suunnan Lapissa. Matkanteko maistuu levänneenä ja virkistyneenä.