Passipaikka: Odotettuja kesätapahtumia valmistellaan epävarmuuden varjossa

Joka tapauksessa eletään poikkeusvuotta, ja tapahtumia joudutaan muokkaamaan totutusta. Esimerkiksi karnevaalikulkueen kohtalo on mietinnässä. Arkistokuva
Päivi Halonen

Päivi Halonen

Itä-Suomen AVI:n jatkomääräys kokoontumisten ja yleisötilaisuuksien osallistujien rajoittamisesta maksimissaan 20 henkilöön ei löysännyt tapahtumajärjestäjien mietintämyssyjä. Rajoituksen jatkaminen kuukaudella jättää järjestäjät edelleen kiusalliseen välitilaan.

Kesän tilanteesta ei kukaan tiedä, mutta päätöksiä on tehtävä. Vaihtoehtoina ovat järjestelyjen jatkaminen epävarmuudesta huolimatta, tapahtuman ajankohdan siirtäminen tai viheltää peli poikki tältäkin kesältä.

Perumisesta ja välivuodesta jo ilmoittaneet ovat isoja tapahtumia, kuten Ilosaarirock, Ruisrock ja Provinssi. Väkirikkaiden kekkereiden investoinnit ovat isoja ja taloudelliset riskit sen mukaiset.

Seutukunnan isoin kansanjuhla Mansikkakarnevaalitkaan ei yllä samaan sarjaan näiden valtakunnallisten tapahtumien kanssa, ja pienemmillä on vähän enemmän pelivaraa odotella ja seurata tilanteen kehittymistä.

Satulateatterin toukokuulle suunnitellut esitykset on siirretty syksylle. Heinäkuun alussa järjestettävää Runon ja Laulun Rautalampi -tapahtumaa valmistellaan luottaen rokotusten etenemiseen ja tautitilanteen hellittämiseen.

Reiskojen työryhmä on päättänyt jatkaa valmisteluja turvallisuus ja terveys kärkenä kohti heinäkuista MM-Reiskaa.

Tapahtuma-alueena on iso kenttä, ja se joustaa moneen.

Karnevaalien järjestäjien tahtotila on edelleen järjestää tapahtuma, mutta poikkeusvuoden erikoisjärjestelyjä mietitään omassa porukassa ja viranomaisten kanssa.

Karnevaalien tapahtuma-alueena on iso kenttä, ja se joustaa moneen. Mutta esimerkiksi perinteisesti juhlan aloittanutta karnevaalikulkuetta joudutaan pohtimaan monesta näkökulmasta. Kadunvarsilla pitkin kaupunkia olevien ihmisten valvonta ja terveysturvallisuuden takaaminen on mahdoton tehtävä järjestäjille.

Kommentoi