Passipaikka: Laitetaan poppikoneet soimaan, laitetaan taas

Päivi Halonen

Päivi Halonen

Mielihyvää ja vastapainoa arkiseen aherrukseen tuottavat harrastukset ja riennot ovat olleet katkolla ikuisuuden. Hyvää oloa kuitenkin tarvitaan ja sitä haetaan tavalla tai toisella.

Kapea-alainen tarjonta yksipuolistaa tekemisiä ja asioihin voi koukuttua.

Tissutteluun voi jäädä koukkuun, ja se huolettaa suuresti terveysalan asiantuntijoita. Kun aamulla ei tarvitse siirtyä työpaikalle, pöhötystä ei näe kukaan. Juotujen tölkkien määrä lisääntyy tai viinilasiin lorahtaa aina vaan enemmän juomaa.

Tässä lehdessä monen Norppana tuntema Heikki kertoo, miten hän pääsi irti viinanjuonnista.

Vähemmän moralisoitu koukuttaja on suklaa. Suklaa saa liikkeelle mielihyvähormonit ja aivot käskyttävät käsiä viemään lisää tätä herkkua suuhun. Pala, rivi ja levy toisensa jälkeen hupenee ja siirtyy lanteille.

No, rantalomille tuskin tänä kesänä matkustetaan, joten mitä väliä? Viisi tai 10 pandemiakiloa hyllyy mukavasti etätöissä käytettävien lököverkkareiden suojassa.

Aivot käskyttävät käsiä viemään lisää tätä herkkua suuhun.

Riippuvaiseksi voi näemmä tulla myös jopa puolitutuista ihmisistä – tai ainakin sielu huutaa edes satunnaisia kohtaamisia.

Teamsit ja sähköpostit eivät korvaa oikeaa näkemistä, eikä viestimillä käydä kepeitä keskusteluja mitä kukakin on nähnyt ja miten näkemänsä kokenut.

Aletaan olla tilassa, että kaikki käy. Jopa keskustelu kaverin vatsavaivoista kärsivän koiran kakan koostumuksesta on kiinnostava, kunhan se käydään kasvokkain.

Yksinäisyydestä kärsivät saavat nyt ymmärrystä ja sympatiaa. Jatkuva hiljaisuus on pahinta ja hiljaisuutta kammoava huomaa olevansa riippuvainen musiikin kuuntelusta.

Ja soittolistalla seuraavana: Sydänmaan Poppikoneet soimaan.

Kommentoi