Metsästäjän haavoittama uhri oli täysin sivullinen – ampuja luuli ihmistä kauriiksi

Poliisi merkitsi maalilla rikospaikan maastoon tutkiessaan tapausta viikonloppuna. Suonenjokista miestä ammuttiin, kun hän oli kävelemässä pellolla. Ampuja oli kuvassa takana näkyvän metsänrajan luona. Marita Tiihonen

Asta Tenhunen

Suonenjokinen mies oli itsekseen metsästämässä kauriita Suonenjoella lauantaina, kun hän vahingossa ampui kiväärillä ihmistä.

Keski-ikäinen mies on kertonut poliisille, että hän luuli ampuvansa kaurista, kun hän laukaisi aseen kohti ulkoilijoita.

Kiväärin luoti osui Suonenjoella asuvaan keski-ikäiseen mieheen, joka oli kaverinsa kanssa jalan liikkeellä Pörölänmäessä Hirvolantien läheisellä pellolla. Ensitietojen mukaan miehet olivat ilmeisesti etsimässä supikoiria.

Kaksi miestä kahden metsästyskoiran kanssa kulki metsän keskellä olevalla pellolla, jonka lähellä on myös riistanruokintapaikkoja.. Täysin yllättäen toista heistä ammuttiin keskivartaloon metsän reunasta juuri, kun miehet olivat ylittämässä peltoaukeamaa.

Poliisi oli merkinnyt pellon kauimpaan reunaan myös metsästäjän paikan, josta hän oli ampunut ladon lähellä ollutta miestä. Marita Tiihonen

Laukauksesta loukkaantunut uhri sai heti paikalla hätäensiapua, sillä hänen mukanaan ollut kaveri on ammattinsa vuoksi koulutettu antamaan ensiapua.

Paikalle hälytettiin myös ambulanssi ja poliisit.. Ambulanssi siirsi loukkaantuneen miehen hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Ensitietojen mukaan uhri sai hengenvaarallisen vamman, mutta hänen tilansa saatiin sairaalassa vakaaksi.

Poliisi aikoo alkuviikon aikana kuulla tapahtumista uhria sekä hänen seurassaan ollutta toista miestä. Heitä ei ollut vielä maanantaiaamuun mennessä kuultu.

Poliisi epäilee ampujaa törkeästä vammantuottamuksesta, metsästysrikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta. Rikosnimikkeet voivat muuttua tutkinnan aikana.

Metsästäjillä ryhdistäytymisen paikka – Kohdetta ei saa ampua, jos sitä ei tunnista

Metsästäjä ampui ihmistä Suonenjoella – jo neljäs vakava metsästysonnettomuus tänä syksynä

Kommentoi