Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siipirikkoa lintua ei saatu kiinni yrityksestä huolimatta

Pelastuslaitos etsi loukkaantuneeksi tiedettyä joutsenta Suonenjoen Iso-Rasti-järveltä sunnuntaina, mutta lintua ei etsinnöistä huolimatta löydetty.

Lähiseudun asukkaat olivat tehneet useita havaintoja yksin jäälle jääneestä siipirikosta joutsenesta, jolla oli nähty siiven olevan poikki. Linnusta oli tehty useana päivänä varma havainto, että eläin tarvitsisi apua.

Paikalle sunnuntaina hälytetty palokunta ja sivulliset auttajat etsivät lintua järveltä sunnuntaina. Lintua ei kuitenkin jäältä löytynyt, vaan sen jäljet etenivät järveltä metsään ja katosivat sinne.

Jos joku näkee kyseisen siipirikon joutsenen, siitä voi ilmoittaa hätänumeron, niin pelastuslaitos voi yrittää ottaa linnun kiinni, jotta se toimitetaan hoitoon.

Viime ja toissa viikolla Pohjois- ja Etelä-Savon pelastuslaitokset saivat myös useita ilmoituksia jäällä levänneistä joutsenista. Yhdessäkään niissä tapauksista linnuilla ei ollut hätää, vaan linnut jatkoivat levähdettyään matkaansa.