Yksi kuoli kolarissa Suonenjoella – valtatielle valunut polttoaine hidasti tien raivausta

Kuolonkolari tapahtui valtatie 9:llä juuri sillan kohdalla, jonka ali menee Iisvedentie. Anne Hakkarainen

Asta Tenhunen

Henkilöauton kuljettaja kuoli liikenneonnettomuudessa Suonenjoella maanantaina päivällä.

Kuopiolainen nuorehko mies törmäsi henkilöautolla rekkaan valtatie 9:llä Suonenjoella noin kello 12.30. Mies ajoi henkilöautolla Kuopiosta Jyväskylään päin, kun hän osui vastaan tulleeseen puoliperävaunulliseen rekkaan.

Poliisin mukaan henkilöauto oli törmäyksen aikana rekan kaistalla. Rekan kuljettajaa, ulkomaalaista ammattikuljettajaa, ei epäillä kolarista.

Ensitiedon mukaan rekan kuljettaja ei loukkaantunut törmäyksessä, vaan hän jäi onnettomuuspaikalle auttamaan pelastuslaitosta tien raivauksessa.

Nokkakolari tapahtui Suonenjoen taajaman kohdalla Iisvedentien ylittävällä maantiesillalla, jossa on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Kolari sattui valoisaan aikaan suoralla tieosuudella, jossa oli normaali ajokeli. Törmäys oli niin raju, että henkilöauto vaurioitui pahoin ja jäi keskelle valtatietä.

Myös rekka, johon törmättiin, vaurioitui pahoin nokkakolarissa. Pelastuslaitos imeytti turpeella autosta vuotaneita nesteitä pois tieltä. Anne Hakkarainen

Kolaroidun puoliperävaunurekan keula vaurioitui pahoin. Autosta valui polttoainetta valtatielle ja sen liittymään.

Pelastuslaitos joutui levittämään runsaasti imeytysturvetta tielle, jotta polttoainevuodon leviämistä saatiin estettyä ja siivottua sitä pois ympäristöstä.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen mukaan kolaripaikka oli pohjavesialueella, joten se teki erityisen välttämättömäksi siivota polttoainetta ripeästi pois tieltä ja maastosta.

Koska polttoainetta ehti valua myös pientareelle, maata tien sivusta jouduttiin kaivamaan auki, jotta pilaantunut aines saatiin pois paikalta.

Onnettomuuspaikalle hälytettiin pelastuslaitoksen Suonenjoen palokunta, kaksi ambulanssia, poliisipartioita sekä Pohjois-Savon liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta.

Koko valtatie oli maanantaina suljettu liikenteeltä iltaan asti kolaripaikan raivauksen, öljyvahingon siivouksen ja kolarin tutkinnan takia.

Poliisit ohjasivat liikennettä kiertotielle Suonenjoen keskustan kautta.

Poliisi myös kuvasi onnettomuuspaikan kuvauskopterilla ennen kolariautojen siirtämistä pois tieltä ja vielä valoisaan aikaan.

Rekan siirtämiseen tarvittiin raskasta kalustoa, jota saatiin paikalle vasta loppuiltapäivästä.

Uutista päivitettiin maanantaina kello 12.45-18.00.

Kommentoi