Uusia tartuntoja Rautalammin ryppäässä kymmenen – Etäkoulu jatkuu ensi viikon

Rautalampilaiset käyvät koronatestissä Suonenjoen terveyskeskuksen pihassa olevassa kontissa. Marita Tiihonen
Marita Tiihonen

Marita Tiihonen

Tiistaina iltapäivällä todettiin jälleen kymmenen uutta koronatapausta Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän alueella.

– Melko suurella varmuudella voin sanoa, että tartunnat ovat Rautalammin kouluyhteisöstä. En kuitenkaan pysty varmasti erittelemään miten tartunnat jakautuvat Suonenjoen ja Rautalammin kesken, sanoo Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän ylilääkäri Olli Lappalainen.

Suurin osa tapauksista oli jo karanteenissa. Kaikki tapaukset linkittyvät aikaisempiin tapauksiin. Jäljitystyö jatkuu uusien tapausten osalta. Suurin osa jäljitystyöstä aiempien tapausten osalta on jo tehty.

Lisäksi harrastustoiminnassa on tapahtunut alueella yksittäinen joukkoaltistuminen. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, tiedottaa kuntayhtymä, mutta ei kerro, kummassako kunnassa joukkoaltistuminen on harrastustoiminnassa tapahtunut.

– Emme halua tapauksesta tarkemmin kertoa yksilönsuojan takia. Esimerkiksi jäljittämisen kannalta tiedon julkisuudella ei ole merkitystä, perustelee Lappalainen.

Rautalammin sivistystoimenjohtaja Olli Lipponen on tehnyt periaatepäätöksen etäopetuksen jatkamisesta toisella viikolla kaikissa kouluissa, sillä altistuneiden ja tartuntojen määrä on jatkanut kasvua. Viralliset päätökset etäopetuksen jatkumisesta tehdään tänään keskiviikkona.

Juttua päivitetty 25.11. kello 12.04: Lisätty ylilääkäri Olli Lappalaisen kommentit.

Kaikilla koulukyytien reiteillä Rautalammilla matkustaneet altistuneet – Yksi reiteistä on Kuopio–Jyväskylä -väli

"Nyt ei ole vara järjestää edes kahden hengen kahvikutsuja" – Koronan ilmantuvuusluku lähentelee Rautalammilla maan kärkeä

Koronaan sairastuneita joutunut sairaalahoitoon Rautalammilla – Koulujen ruokajakelut etäoppilaille alkavat keskiviikkona

Kommentoi