Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liisa-myrskyn korjaustyöt jatkuvat Savon Voiman alueella

Perjantaina aamulla kello 7 Savon Voima Verkko Oy:n verkkoalueella oli torstaisen Liisa-myrskyn jälkeen vielä ilman sähköjä noin 8 000 asiakasta. Vikapaikkoja ja ilman sähköä olevia asiakkaita on lähes kaikkien toimialueen kuntien alueilla.

Iso osa vikapaikoista on yön aikana saatu rajattua ja samalla myös niiden sijainnit sekä vauriot on saatu selville, Savon Voima tiedottaa. Tästä syystä viankorjaus ja sähköjen palauttaminen tulee aamun aikana nopeutumaan, kun lisäksi saadaan vielä lisää viankorjausresurssia maastoon.

Aamun valjettua aloitettiin Savon Voiman mukaan myös ilmasta tapahtuvan linjojen partiointi kahden helikopterin avustuksella. Myös valmius metsäkoneiden käyttöön on olemassa, mikäli sellaista tarvetta jollain vikapaikalla tarvitaan.

Suonenjoella oli sähköttömiä asiakkaita aamulla kello 10:n jälkeen 434, Rautalammilla 605, Vesannolla 464, Tervossa 455 ja Karttulassa 401.

Vs. palomestari Timo Nyholm Suonenjoen paloasemalta kertoo, että Liisa-myrsky osui Sisä-Savossa eniten Vesanto–Tervo–Karttula-akselille.

– Missään Sisä-Savon kunnassa ei ollut vaaratilanteita, vaan tehtävät olivat puiden kaatumisia teille ja sähkölinjoille. Meillä ei ole tietoa, että olisi käynyt mitään henkilövahinkoja tai vahinkoja rakennuksille tai ajoneuvoille, Nyholm kertoo.

Suonenjoella myrskyyn liittyviä tehtäviä oli 8, Rautalammilla 7, Tervossa ja Karttulassa yhteensä 14 ja Vesannolla perjantaiaamuun mennessä 14 tehtävää.