Rautalammin kouluilla nyt kolme koronatartuntaa – mahdollisesti jopa 80 koronavirukselle altistunutta

Kuvituskuva. Päivi Halonen
Päivi Taskinen-Kekki

Päivi Taskinen-Kekki

Rautalammin kouluilla on nyt todettu kolme positiivista koronatartuntaa, kunnan koulutoimi tiedottaa.

Kerkonjoen koulun oppilaat, Kerkonjoen esiopetuksen oppilaat ja Matti Lohen koulun luokat 2A, 2B, 5B ja 6A sekä alakoulun pienryhmä on määrätty etäopetukseen.

Rautalammin koulutoimessa on tämän hetkisten laskujen mukaan mahdollisesti jopa 80 koronavirukselle altistunutta oppilasta ja henkilökunnan jäsentä.

Altistumiset ovat tapahtuneet Matti Lohen koululla tiistaina 10.11. keskiviikkona 11.11. ja maanantaina 16.11 ja Kerkonjoen koululla tiistaina 17.11.

Etäopetukseen määrätyt ryhmät palaavat lähiopetukseen aikaisintaan maanantaina 30.11. Tilanteeseen voi vielä tulla muutoksia.

Etäopetuksessa olevat oppilaat ovat tällä hetkellä karanteenin omaisissa olosuhteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että oman lähipiirin ulkopuolisia kontakteja pitää välttää.

Tällä hetkellä karanteenin omaiset olosuhteet koskevat etäopetukseen asetettuja oppilaita ja koulun henkilöstöä. Muut perheenjäsenet, jos ovat oireettomia, voivat jatkaa arkea normaalisti. Sisarukset voivat käydä koulussa, harrastuksissa ja huoltajat töissä.

Kommentoi