Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Kotoisasti kesä Sisä-Savossa

Olen rautalampilaislähtöinen viittä vaille valmis filosofian maisteri, ja toimin tänä kesänä kesätoimittajana paikallislehti Sisä-Savossa. Valmistuin ylioppilaaksi Rautalammin lukiosta vuonna 2015, jonka jälkeen päädyin opiskelemaan Joensuun kautta Turun yliopistoon. Olen opiskellut muun muassa kulttuurien tutkimusta ja luovaa kirjoittamista, ja viime syksyn vietin vaihto-opiskelijana Tilburgin yliopistossa Alankomaissa. Tämä kesä on siis mukava viettää taas kotoisasti Sisä-Savossa!

Toimittajan töistä minulla ei ole aiempaa kokemusta, vaikka opintojen varrella olen myös joitakin journalistisia tekstejä kirjoittanut. Olen aiemmin ollut töissä asiakaspalvelutehtävissä, sekä työharjoittelussa Kuopion museoilla. Tänä kesänä pääsen kokeilemaan siipiäni myös toimittajana, ja näkemään käytännössä millaista toimittajan työ on.

Pääsen kokeilemaan siipiäni myös toimittajana.

Olen kiinnostunut erilaisista kulttuureista, historiasta sekä uskonnoista ja elämänkatsomuksista. Pääaineenani yliopistossa on uskontotiede, ja olen tehnyt sivuaineopintoja myös muun muassa folkloristiikasta, psykologiasta ja luovasta kirjoittamisesta. Tulevaisuuden urapolku on vielä avoinna, mutta toivon pääseväni jollain tapaa tutkailemaan näitä teemoja, sekä tekemään työtä kirjoittamisen parissa.

Vapaa-ajallani tykkään liikkua luonnossa, mökkeillä, viettää aikaa lemmikkien kanssa sekä leipoa. Salainen paheeni on true crime -dokumenttien ylikuluttaminen. Yritän myös edistää omia luovia kirjoitusprojektejani aina kun aikaa jää. Haaveilen kirjan kirjoittamisesta, mutta ensin pitäisi vain päättää aihe ja pitäytyä siinä. Ideoita kyllä riittää – ehkä vähän liikaakin.

Kirjoittaminen onkin aina ollut lähellä sydäntäni, ja odotan tänä kesänä pääseväni kehittymään kirjoittajana, kohtaamaan ihmisiä, sekä kuulemaan ja kertomaan mielenkiintoisia tarinoita. On hienoa päästä viettämään kesää Sisä-Savon upeissa maisemissa, ja uskon, että kesätoimittajana pääsen tutustumaan paikkoihin ja ihmisiin, joihin en olisi muuten tutustunut. Toivottavasti törmätään kesällä!

Kirjoittaja on Paikallislehti Sisä-Savon kesätoimittaja.