Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 7.3.2023 Ei se, mikä on huonosti, vaan kaikki hyvä

Moni kunta ja kaupunki on havahtunut oman organisaationsa viestinnän ja markkinoinnin tarpeeseen. Väkiluvun laskiessa kunnissa on herätty elinvoimaisuuden sekä uusasukashankinnan tarpeeseen. Viimeisten vuosien aikana moni kunta on nimenomaan karsinut kyseisistä toimista säästösyihin vedoten. Lopputulos on ollut karu: palvelut eivät myy itse itseään. Samoin voi todeta, että hallitsemattomat sosiaalisen median puskaradiotkaan eivät aina täyty ylistyslauluista, vaikka niitä paljon joukossa onkin.

Viestinnän merkitys kasvaa koko ajan. Oikea-aikaista tietoa tarvitaan koko ajan.

Vesanto otti koppia ja muutti viestinnän suuntaa. Vesannon villitsijä Marianne Kiskola toteutti yhdessä monialaisen viestintätiimin kanssa vuoden 2022 aikana muutoksen Vesannon viestinnässä. Tavoitteena oli saada ihmiset jakamaan sitä hyvää, mitä pienellä maalaiskunnalla oli tarjota. Vesantoa tuotiin esille aktiivisesti positiivisista lähtökohdista, ei keskitytty siihen mikä on huonosti, vaan mikä on hyvin. Vuoden mittainen villintä tuotti tulosta. Vesanto noteerattiin useissa medioissa positiivisen ätmoksen johdosta.

Tavoitteena oli saada ihmiset jakamaan sitä hyvää, mitä pienellä maalaiskunnalla oli tarjota.

Vesannolla jatkettiin positiivista pöhinää Kiskolan vetämän vuoden jälkeenkin. Kunta lähti rohkeasti hakemaan uusia kanavia viestintänsä tueksi. Nyt kunta myös tuottaa materiaalia TikTokiin.

Suonenjoen kaupunki huomasi viestinnälliset tarpeet, kun kaupunki kokeili määräajan täydentäen organisaatiotaan viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijalla. Nyt kaupunki päätti perustaa toistaiseksi voimassa olevan viestintä- ja tapahtumakoordinaattorin toimen. Asia käy ilmi helmikuun lopussa pidetyn henkilöstöjaoksen kokouspöytäkirjasta. Katsottiin tarpeelliseksi jatkossakin täydentää kaupunkiorganisaatiota viestinnän ja markkinoinnin osaamis- ja työresurssilla. Toiminnalla on lisätty viestinnän yhtenäisyyttä ja uudistettu kaupungin ilmettä ja ohjeita henkilöstölle sekä muun muassa sosiaalisen median viestintää.

Viestinnän osalta Suonenjoen kaupungilla on tarve ohjaavasta, linjaavasta, kehittävästä ja toimialoja tukevasta toiminnasta. Markkinoinnin osalta tarve on markkinoinnin tekijälle. Kaupungin keskeinen näkyvyystekijä on Lintharjun liikuntakampus. Lintharjun liikuntakeskuksen sali soveltuu liikunnan lisäksi erilaiseen tapahtuma- ja messutoimintaan ja tilan markkinointi- ja myyntityö lisää osaltaan kaupungin tunnettavuutta.

Uuden viestintä- ja tapahtumakoordinaattorin tehtävänkuva sisältää viestinnän, markkinoinnin ja Lintharjun liikuntakeskuksen myynti- ja markkinointitoiminnan.

Viestinnän ja markkinoinnin tarvetta ei voi väheksyä. Kunnat tarvitsevat positiivista villitsemistä, jotta alueet pysyvät asuttuina, elinvoimaisina sekä palvelurikkaina.