Kolumni | Mitä on vastuullinen journalismi?
Sain taannoin lukijapalautetta lehdessämme julkaistusta rapujen valmistukseen liittyvästä jutusta. Palautteen lähettäjä koki, ettei lehti tuota vastuullista journalismia kertoessaan, että rapujen valmistuksessa tulee käyttää eläviä rapuja. Pohdin, mikä jutussa ei ollut vastuullista journalismia. Pohdin myös palautteen lähettäjän motiivia. Oliko tarkoitus suitsia lehteä välttämään tiettyjä aihepiirejä, olemaan kirjoittamatta eläinperäisistä elintarvikkeista vai halusiko hän edistää oman agendansa näkyvyyttä. Valitettavasti tästä palautteesta ei käynyt ilmi, mitä lähettäjä edusti. Selkeästi hän oli mielensä pahoittanut siitä, että lehti oli julkaissut jutun, jossa kerrottiin seikkaperäisesti, kuinka rapu valmistetaan merrasta ateriaksi saakka.