Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voi pojat, se on kevät

Asiasta ja vierestä

Keväinen aurinko pilkottaa verhon reunasta. Mikroskooppisen pienillä pölyhiukkasilla on kilvanjuoksu tai huikea tanssiesitys valonsäteissä. Viherkasvit alkavat oikoa lehtiään ja kurottautua kohti valoa. Vihreys alkaa syventyä. Valo saa energiamäärän nousemaan ja unen tarve vähenee. Purkkiinkaan ei tarvitse vitamiinien tarpeessa kajota. Valo tekee kummia asioita. Hyvässä ja ei niin hyvässä.

Kun yksi hihkuu innosta, on toinen kokenut näkymättömän metamorfoosin valon kantajasta kaiken ankeuttajaksi. Ankeuttajan elämä on täynnä ristiriitaa ja ärsytyskynnys on matala. Toisten positiivisuus on vihollinen numero yksi. Ankeuttaja etsii aina syyn valitukselle. Se oikeuttaa oman valitusvirtensä milloin milläkin syyllä. Valitukset pirskahtelevat suupielistä sitä mukaan, kun joku asia ei miellytä. Ankeuttaja maalittaa, sillä siitä tulee hetkellisesti voimakas olo.

Suvaitsevaisuus, ymmärrys sekä inhimillisyys ovat vieraita käsitteitä, sillä onhan niin ikään kasvoton ankeuttaja piilossa maskin takana.

Kevään lämpö sulattaa lumet ja lumi antaa tilaa uudelle elämälle, aivan kuten lumen alta sulaville koiran kakoillekin. Sepä se onkin seuraava valituksen aihe maahan kylvettyjen suojamaskien ohessa. Lisätään tähän listaan vielä tupakan tumpit.

Yhtä kaikki, ei haukku haavaa tee, vai miten se menikään? Erään tutkimustiedon valossa Pohjois-Savossa asuu maamme sairainta porukkaa. Liekö se syynä, miksi valitusvirsi soi sakeana näin kevään korvalla vai onko taustalla jotain muuta. Olemmeko menettämässä ihmisyyden kyynisyyden ja kateuden alle? Muistammeko kohdata ihmisen ihmisenä, vai hautaudummeko oman palomme taakse unohtaen, että ihmiset ovat siellä ruudun takanakin tai puhelinlinjan päässä? Onko oikeutettua maalittaa ihminen pelkän tittelin, mielipiteen tai linjauksen vuoksi? Ihminen, jota maalittaja ei tunne, ei ole koskaan kohdannut tai henkilökohtaisesti jutellut.

Yhtä kaikki, ei haukku haavaa tee, vai miten se menikään?

Kevät tuo joka vuosi samat virret ja samat keskustelut. Olipa kyse sitten sotatilasta, sairauksista, vitsauksista tai tunnetusti koiran jätöksistä.

Anna auringon paistaa ja Let it go!