Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka | Välitätkö ympärillesi hyvää?

Suonenjoella kerättiin alkuviikosta hätäapua Ukrainaan. Paikalle saapui kahden päivän aikana kymmeniä ihmisiä valmiina auttamaan siltä osin kuin pystyivät. Mukaan oli lähtenyt myös yrityksiä pitkin Sisä-Savoa. Vastaavanlaisia keräyksiä on järjestetty muuallakin Suomessa.

Vaikka kyse oli isossa kuvassa hyvin pienestä keräyksestä ja loppupelissä vain kymmenistä ihmisistä, ovat tällaiset auttamistempaukset jälleen syvälle sieluun asti porautuva muistutus ihmisen hyvyydestä ja lähimmäisenrakkaudesta, jopa tuhansien kilometrien päässä olevia kanssaihmisiä kohtaan.

Kun maailmassa tapahtuu riittävästi pahaa, on helppo hukkua ajatukseen, jossa kanssaihminen on aina selkäänpuukottaja. Kun kauheuksia riehuu ympärillä, on hankala enää nähdä valoa pimeässä. On helppo ajatella, ettei minulla, yhdellä mitättömällä maan matosella ole merkitystä, eivätkä tekoni kuitenkaan mitään muuta.

Olkoonkin tämä naiivia, mutta me voimme oikeasti vaikuttaa hyvään ympärillämme.

Me voimme valita millaista energiaa välitämme ympärillemme. Hyvän tekeminen pienen yksittäisen ihmisen elämässä, ei tarvitse olla suurta. Se on viime kädessä toisen ihmisen kunnioittamista ja arvostamista sekä auttamista. Se on tukea ja kannustusta. Ilon ja rakkauden jakamista.

Yksi ihminen ei ehkä pysäytä sotaa. Yksi ihminen ei muuta maailmaa. Yksi ihminen voi kuitenkin tehdä hyvää lähimmäiselleen. Ja kun yksi ihminen tekee hyvää lähimmälleen, on todennäköistä, että tuo hyvän kohde tekee jotain hyvää itsekin toiselle. Ja tuo toinen taas jollekin toiselle. Ja näin ihmiset seuraavata perässä hyvän kierre kasvaa.

Me voimme valita millaista energiaa välitämme ympärillemme.

Toksiseen positiivisuuteen en kannusta, , mutta on hyvä muistaa ettei yhtäkään vihaa ole koskaan oikeasti voitettu vihalla.

Meillä on hyvä olla, kun koemme olevamme turvassa, tärkeitä ja rakastettuja. Yksilöinä voimme kaikki vaikuttaa tuon tunteen syntymiseen kanssaihmisessä.

Ja yhdessä olemme vahvoja.