Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka | Kuinka sinä voit?

Ukrainan tilanne huolestuttaa monin tavoin ja halu auttaa on noussut päivän teemaksi. Moni kertoo lähtevänsä ajamaan tila-autoa ja viemään konkreettisesti itse apua paikan päälle, lähelle Ukrainan rajaa. Osa kerää autoihin tarvikkeita vietäväksi eteen päin. Osa tarjoaa hätämajoitusta sekä muuta apua sodan jalkoihin joutuneille. Ukrainasta television kautta saamissa kuvissa ukrainalaiset muistuttavat, että vaikka tämä tapahtuu heille, yhtälailla se voisi tapahtua kenelle tahansa.

Myöhään sunnuntai-iltana maamme ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi Suomen osallistuvan yhdessä muiden EU-maiden kanssa avun antamiseen Ukrainalle. Apu tulisi sisältämään myös sotatarvikkeita kunkin maan lainsäädännön mukaisesti. Kun lehtemme on painettu ja jaettu tiistaina, voi moni asia olla jo toisin.

Suomella ei maamme johdon mukaan ole sodan uhkaa, vaikka tilanne ei optimaalinen olekaan. On hyvä muistaa pitää oman maan rattaat pyörimässä, vaikka Suomen osallistuminen Venäjän pakotteisiin suurella todennäköisyydellä meilläkin tullee näkymään.

Sisä-Savon kunnat valmistelevat toimielimissään tulevan hyvinvointialueen jalkautumista sekä etsivät ratkaisuja oman paikkakunnan elinvoiman kehittämiseen. Yritykset palkkaavat kesätyöntekijöitä. Kesätapahtumia suunnitellaan.

Keväinen aurinko on hellinyt meitä muutamien päivien aikana, muistuttaen tulevasta keväästä. Ulkoilukelit ovat olleet mitä parhaimmat.

Koronan tuomat rajoitukset ovat vähentyneet ja ihmiset ovat alkaneet kokoontua jälleen. Nyt, kun maailmalla kuohuu, on syytä muistaa kysyä välillä itseltään ja läheisiltään, että kuinka sinä voit?

On hyvä muistaa pitää oman maan rattaat pyörimässä.