Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Esimerkillisiä tyyppejä

Sunnuntaina tehtiin suomalaista urheiluhistoriaa. Aamulla Suomen ajassa aikaisin alkaneessa finaalissa Suomi kaatoi Venäjän olympiakomitean joukkueen Pekingissä 2–1.

Luonnollisesti kansa ryntäsi toreille ja ainakin Helsingissä historian ensimmäinen jääkiekon olympiakultaa juhlittiin pitkälle yöhön.

Voittavassa joukkueessa oli mukana sisäsavolainen tähti: Suonenjoen oma poika Iiro Pakarinen. Pakarinen pelasi joukkueessa hienosti ja taituroi kiekkoa häkkiinkin. Menestyksekkään jääkiekkouran tehnyt Pakarinen osoitti sunnuntaina kuitenkin paitsi että hän on esimerkillinen urheilija myös esimerkillinen tyyppi.

Hurjassa voittohuumassa, jossa media ympäri maailmaa repii haastatteluihin ja asiaa tulee joka tuutista, oli miehellä aikaa laittaa videotervehdys kasvattiseuralle Suonenjoen Kiekkokarhuille ja heidän seuraajilleen. Videolla Pakarinen kiitti niin seuraa kuin kaikkia fanejaan Suonenjoella ja toivoi, että kesällä hän pääsee käymään synnyinkunnallaan juhlimassa olympiakultaa vanhojen ystävien kanssa.

Kuinkahan moni muu kiekkoilija tai urheilja toimi samoin?

Iirolla on valtava fanikunta Suonenjoella, eikä se varmasti yksin johdu hänen pärjäämisestään jääkiekossa. Syy on todennäköisesti enemmänkin, ettei miehellä ole noussut se kuuluisa kusi kupoliin.

Iirolla on valtava fanikunta Suonenjoella, eikä se varmasti yksin johdu hänen pärjäämisestään jääkiekossa.

Kun elämässä menestyy niin urheilun tai vaikka työn saralla, on helppo nousta muiden yläpuolelle ja ajatella kaiken olevan vain omaa ansiota. Iirokin voisi ajatella niin, ja unohtaa maailmantähden mittakaavalla tuppukyläksi laskettavan Suonenjoen.

Vaan eipä ole koskaan unohtanut.

Iiron kaltaiset urheilijat opettavat tulevillekin kiekkoilijoille, kuinka tärkeää on kiittää heitä, jotka ovat matkalla tukeneet.

Harva meistä elämässä täysin yksin saavuttaa mitään. Yleensä tarvitaan ainakin joku, joka innostaa tai joka inspiroi niin paljon, että viitsii lähteä kokeilemaankaan. Muistetaan se aina.