Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Onko rahakassan reikä tulpattavissa?

Energian hinnan nousu näkyy, mutta myös tuntuu kansalaisten pussissa. Toisilla se kaventaa jo ennestään hyvää ostovoimaa ja toisilta hinnan nousu uhkaa viedä tulevaisuudessa jopa elannon. Matalapalkkaisille tuntuvat sähkönhinnan sekä polttoaineiden hintojen nousut ovat muodostaneet kestämättömän tilanteen. Jos joudut käyttämään autoa ja asut edes osittain sähköllä lämpiävässä omakotitalossa, saatat joutua miettimään hetken, mihin rahat riittävät.

Taajaman kerrostaloasujille tilanne ei vielä näy. Suomi on jokseenkin kallis maa, mutta miksi se sitä on? Vastaus on moniulotteinen, mutta helppo.

Nykyisen tilanteen ihmeellisyyttä kuvaa se, että pienipalkkaiset joutuvat miettimään onko varaa käydä töissä. Tilanne on vähintäänkin absurdi. Valtion kassa vuotaa yhdestä kulmasta ja reikä vain kasvaa, koska työn teko ei kannata, ei ole varaa käydä töissä. Mihin sitten on vara? Onko Suomella vara päästää valtio siihen jamaan, ettei työ enää elätä ja ole se ensisijainen tulon lähde?

Hyvinvointialueiden byrokratiaa sekä palveluja rakennetaan hyvällä vauhdilla. Kuluvan vuoden aikana konsepti alkaa muodostumaan, niin palvelujen kuin byrokratiankin suhteen. Kunnat ovat ottaneet tässä aktiivisen toimijan roolin ja mahdollisesti tulevat turvaamaan sen, etteivät työpaikat kunnista valuisi muualle.

Polttoaineiden tai sähkön hintaan tälläkään ei ole vaikutusta, mutta onhan meillä se ”suomalainen sisu”.

Tilanne on vähintäänkin absurdi.