Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Tunnelma syntyy kannustuksesta

Rautalammilla luisteltiin viikonloppuna alamäkiluistelun ATSX250 osakilpailu. Kun aiheesta oli kerrottiin lehdessä oli tapahtuma suunnitelmissa toteuttaa ilman yleisöä. Ihan viime metreillä, vain pari päivää ennen kisoja, saivat järjestäjät kuitenkin mahdollisuuden ottaa katsojia paikan päälle. Ja onneksi, sillä paikan päälle eksyi lauantaina mukavasti ihmisiä, vaikka aikaa ennen koronaa määrä ei likimainkaan hiponut.

Urheilukisat ja keikatkin ilman yleisöä ovat olleet korona-ajan ilmiö, joihin on pitänyt sopeutua tai vaihtoehtoisesti perua tapahtuma kokonaan. On tutkittu, että ainakin jossain lajeissa urheilijat pelaavat paremmin, kun yleisö ei ole paikalla. Lienee melko yksilöllistä sekin viime kädessä, mutta kyllä se vain yleisö aidon kisatunnelman tekee. Etenkin jos on kyse lajista, josta itsestään ei synny ”meteliä”.

Yleisön kannustus niin urheilukisoissa kuin kulttuuritapahtumassa on paitsi viesti esiintyjälle tai urheilijalle, myös vahva ME-hengen nostattaja.

Tapahtumilla on iso merkitys etenkin pienten paikkakuntien imagon ja markkinoinnin kannalta. Viikonlopun mittainen häppeninki voi hyvin toteutettuna nostaa pienenkin kylän hetkessä maailmankartalle.

Tapahtumia väsätään yleensä intohimolla talkooporukalla tunteja laskematta, ja järjestäjälle suurin palkka on tyytyväinen kilpailija tai iloinen osallistuja. Hommalta häviää tietyllä lailla pointti, jos yleisöllä ei ole mahdollisuutta kokemukseen osallistua.

Viikonloppuinen ulkotapahtuma oli hieno osoitus sekä kävijöiltä, että järjestäjiltä, kuinka koronakurimuksessakin voi järjestää turvallisesti tapahtumia. Kasvomaski oli käytännössä joka naamalla, mutta riemu silti käsinkosketeltava.

Kyllä me ihmiset osataan, jos annetaan mahdollisuus.

Koronakurimuksessakin voi järjestää turvallisesti tapahtumia.