Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdokkaalta | Osoita, että välität

Sunnuntaina 23.1. ratkeaa, millainen kokoonpano vastaa tulevien hyvinvointialueiden päätöksistä. Lopputulokseen voi vaikuttaa ainoastaan äänestämällä.

Sisä-Savon kunnista aluevaltuustoon on tarjolla paljon hyviä ehdokkaita. Yhteinen etumme on, että joku tai jotkut heistä tulisivat valituiksi.

Äänestämisellä on muutakin merkitystä. Aluevaltuuston suuria linjapäätöksiä valmistellaan ja toteutetaan erilaisissa lautakunnissa ja työryhmissä. Niiden paikat jakautuvat puolueille vaalituloksen perusteella.

Äänestäminen osoittaa, että me Sisä-Savon asukkaat välitämme siitä, miten tämän alueen terveydenhoito, sosiaalityö ja pelastustoimi jatkossa järjestetään. Palvelut koskettavat jokaisen arkea. Äänestämättä jättäminen tulkitaan helposti niin, että asioilla ei ole meille merkitystä.

Hyvinvointialueen ratkaisut muovaavat tulevaisuuden elinympäristöjä. Ne vaikuttavat asumiseen, työpaikkoihin, elinkeinoelämään ja liikkumisen suuntiin. Siksi me kaikki lähipalvelujen tarvitsijat ja puolustajat olemme vaaleissa samalla puolella.

Toimittaja, tutkija

Aluevaaliehdokas (kesk.), Tervo