Tapahtuipa taannoin niin, että innokas vaalivirkailija käski työtään tekemässä olleen toimittajan poistumaan yleisestä tilasta. Elettiinpä aikaa, jolloin oli tärkeää saada ihmiskunta innokkaina vaaliuurnille tai uurnille nyt ylipäätään. Oli historiallisen muutoksen aika yhteiskuntamme tärkeiden sosiaali- terveys-, sekä pelastusalan palvelujen järjestämisestä. Vaalien ja ennakkoäänestyksen järjestämisen tavoitteena oli tehdä kynnys äänestää mahdollisimman matalaksi.
Oli ennakkoäänestyksen kolmas päivä ja toimittajan tehtävänä oli saattaa lukijoiden tietoisuuteen ennakkoäänestyksestä kokemuksia sekä äänestäjien kommentteja aiheeseen liittyen. Löytyikö ehdokas helposti? Millaista se äänestäminen oli näissä vaaleissa? Kuinka aktiivisesti ihmiset lähtivät vaaliuurnille?
Toimittajan työtä on tehdä uutisia ajankohtaisista asioista, ilmiöistä ja tapahtumista. Journalistisin periaattein tehtävä uutismedia tuottaa todenperäistä sekä objektiivisesti toteutettua materiaalia, johon lukija voi luottaa. Toimittajan tehtävä on kerätä ja levittää tietoa. Uutistoimittajat luovat raportteja joukkotiedotusvälineisiin, kuten sanomalehtiin, televisioon, radioon ja internetin uutispalveluihin.
Jos toimittajaa kielletään tekemästä työtään, ei media voi luotettavasti kertoa ajankohtaisista tapahtumista.
Lain mukaan yleinen paikka on sellainen, johon voi kokoontua ennalta määrittelemätön määrä porukkaa. Yleisiä paikkoja ovat muun muassa tori, katu, liikerakennus, kauppakeskus, uimahalli sekä kirjasto. Näihin paikkoihin jokaisella on oikeus tulla. Yleisellä paikalla kuvaaminen on sallittua ja kuvien julkaisu on sallittua siinä määrin, mikäli ei kuvata vain yhtä henkilöä. Tällöin kuvattavalta kysytään hyvän tavan mukaisesti suostumus. Jos ei ole luotettavaa ja journalistisin periaattein toimivaa mediaa, niin kuka kertoo asioiden todellisen laidan?
Jos ei ole luotettavaa ja journalistisin periaattein toimivaa mediaa, niin kuka kertoo asioiden todellisen laidan?