Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiasta ja vierestä Vauhti kiihtyy ja tilipäivä koittaa

Tulevien pikkujoulujen suosituimpia bilebiisejä on varmasti Portion Boysien ja Matin ja Tepon Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy.

Se on soinut korvamatona jo pitkin kesää ja syksyä eikä ihme. On kerrassaan hyvä oivallus yhdistää iskelmä ja bilebiisi.

Ilta-Sanomat kertoi kesäkuussa, että Matti ja Teppo julkaisevat uuden version vuoden 1989 hitistään Vauhti kiihtyy. Veljekset eivät Ilta-Sanomien mukaan tartu vanhaan ralliin uuden materiaalin puutteen takia vaan nuoremman muusikkopolven innoittamana.

Kymmeniä miljoonia kuuntelukertoja Spotifyssa kerännyt bilebändi Portion Boys kyseli Ilta-Sanomien mukaan alkuvuodesta lupaa Matin säveltämän biisin versioimiseen.

Demon kuultuaan veljekset innostuivat ja syntyi sopimus. Portion Boys teki oman versionsa feat. Matti ja Teppo, ja veljekset puolestaan samaan taustaan omansa ilman räppiosuuksia.

Matti ja Teppo ihastuttivat esiintymisellään Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa muutama viikko sitten.

Hyvä, että rallattelutaito säilyy sukupolvilta toisille ja voi hyvin.

He esittivät kyseisen vauhtikappaleen, ja Teppo innostui tanssahtelemaan taustalla, kun Matti lauloi. Ihanaa heittäytymistä senioreilta!

Matti ja Teppo ovat innoittaneet myös yhtye JVG:tä, sillä vuonna 2017 JVG teki biisin Matti ja Teppo.

Löytyypä Matin ja Tepon kappaleista myös syvempää merkitystä. Elämäni biisi -televisio-ohjelmassa Turun piispa Mari Leppänen oli valinnut elämänsä biisiksi Näitä polkuja tallaan.

Hän kertoi, että oli laulanut lapsena perheensä kanssa pianon äärellä virsien lisäksi tätä Matin ja Tepon iskelmää. Kappale on myös osa hänen ja hänen miehensä rakkaustarinaa.

Lisäksi kyseinen kappale kertoo hänelle vapaudesta ja vahvasta yhteisöllisyydestä. Leppänen tulkitsi tekstiä niin, että ihmisen elämä on pitkä kotimatka. Matkan aikana kaipaa paikkoja, joissa voi tuntea, että on hetken kokonaan perillä ja toisaalta kaipaa, että olisi ympärillä ihmisiä, joiden kanssa matkaa jakaa.

Itse muistan rallatelleeni kyseistä kappaletta koulukavereiden kanssa välitunnilla, kun juostiin pitkin männikköä keppihevosten kanssa.

Muutkin suomihitit tuntuvat kiinnostavan nuorisoa joko sellaisenaan tai muunneltuina. Esimerkiksi Kake Randelinin Tilipäivä koittaa jää takuuvarmasti päähän soimaan, eikä Martti Servon ja Napanderin Viikonloppu-biisikään jätä kylmäksi. Tosin se on taidettu jo heti tehdä huumoribiisiksi.

Hyvä, että rallattelutaito säilyy sukupolvilta toisille ja voi hyvin.