Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Nyt kiire on kesään ja valoa päin, sitä ootan yksinäin...

Valo tunnetusti vaikuttaa ihmismieleen. Ja varsinkin sen kääntöpuoli valottomuus saattaa ottaa tiukasti otteeseen. Suomen kielessä on ihan syystä sanat kaamosväsymys ja kaamosmasennus.

Väsymystä voi torjua muun muassa kirkasvalolampulla ja heräämistä helpottavalla sarastusvalolla. Joku saa apua D-vitamiinista.

Valottomuudessa mehustuvaa neuvotaan liikkumaan enemmän. Päivätyössä käyvä ei valoisaa aikaa juuri näe. Iltapimeässä liukkailla poluilla hortoilu ole houkutteleva vaihtoehto, jos toisessa vaakakupissa on valoisa koti ja pehmeä sohvankulma.

Ongelma on yhteinen ja sen selättämiseen on syntymässä suoranainen kansanliike. Ympäri Suomea ripustellaan kausivaloja ja järjestetään valoa tulvivia tapahtumia.

Pyörähdin viikonloppuna Etelä-Suomessa ja jopa päiväsaikaan silmä havainnoi monia näyttäviä valoasetelmia ja valoihin verhottuja rakennuksia.

Pohjois-Savossa Kotikulmat valoissa -valaistuskampanja on laajentunut myös Sisä-Savoon. Kampanjan teema on Arjen valojuhlaa – valoa arkeen, ja kampanjalla muistutetaan iloa tuottavista ja arjen jaksamista lisäävistä asioista pimeään aikaan. Idea on, että yhdistykset, yritykset ja julkiset toimijat valaisevat kohteita tai järjestävät tapahtumia, joiden aihe liittyy valoon.

P äivätyössä käyvä ei valoisaa aikaa juuri näe.

Myös yksityiset ihmiset ovat tervetulleita karkottamaan pimeyttä. Jos kotipihassa on mukava kohde, sen valaisu tuottaa iloa paitsi talon asukkaille, myös ohikulkijoille.

Ja onhan meillä jo olemassa valmiita valaistuja kohteita. Esimerkiksi Siioninsilta Suonenjoella. Kyllä valo voittaa tänäkin vuonna.

PS. Kirjoituksen otsikko on Kojon ja Jim Pembroken biisistä Kiire kesään, jos joku jäi miettimään sen tuttuutta.