Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiasta ja vierestä Muutos ei tule kivutta

Ruskan värittämä maisema Pielaveden suunnasta Tervoon ja edelleen Karttulaan on kaunis. Maanantaiaamun siirtymisriitti Kiuruvedeltä Suonenjoelle sujui auringon pilkahdusten siivittämänä. Tie on yllättävän hyvä.

Kun on vuosikymmenen ajellut lähinnä kynnöspeltoja muistuttavia sorateitä ja kraatereita täynnä olevia roudan runtelemia asfaltteja, tuntuu matka taittuvan tällä hyväkuntoisella tiellä sukkelaan.

Joku varmasti miettii, että odotahan, kun ajelet näillä seuduilla sorateitä. Innolla odotan lehden lukijakunnan alueen juttukeikkoja ja tutustumista alueen pienimpiinkin kyliin ja niiden ihmisiin sekä ilmiöihin. Teiden kunnosta huolimatta.

Muutos ei koskaan tule kivutta ja näköjään eivät tule edes ne positiiviset muutokset. Olen odottanut koko syyskuun innolla ensimmäistä työpäivääni Suonenjoen toimituksella. Perjantaina kävin noutamassa työvälineet Kuopiosta ja saamassa oppia lehden tekemisen kannalta olennaisiin atk-järjestelmiin ja ohjelmiin. Ilmeisesti uskollinen autoni tajusi, että nyt joutuu hommiin ja sanoi työsopimuksensa irti torstaina.

Pienessä paniikissa soitin tutulle ja pyysin autoa lainaan perjantaiksi, jotta pääsisin Kuopioon ja edelleen maanantaina Suonenjoelle. Torstain vietin etsiessäni autolleni pikaista korjausaikaa. Siihen kului koko päivä, mutta se kannatti. Tulevana tiistaina autoni olisi jälleen toimintakuntoinen.

Eläimen omistaminen on antoisaa, mutta myös vastuullista. Jotta uuteen työhön lähtö sujuisi jouhevasti, olin hankkinut koiralleni ulkoiluttajan sille aikaa, kun olen töissä. Lokakuun ensimmäinen päivä sujui vauhdilla ja kotiin tultuani vielä vauhdikkaammin koirani voi pahoin. Mikään ei pysynyt sisällä, ei ruoka, eikä vesi. Edessä oli siis jännittävä viikonloppu.

Siinä mattoja pestessä en ehtinyt edes jännittämään maanantain aloitusta.

Toipuisiko koira vai pitäisikö se viedä eläinlääkärille? Siinä mattoja pestessä en ehtinyt edes jännittämään maanantain aloitusta. Jännitin vain koiran toipumista. Sunnuntai toi helpotuksen koiran eloon ja keitetty riisi pysyi sisällä. Jes.

Summa summarum asiat järjestyivät niin, että pääsin uuteen työhön auton hajoamisesta ja koiran sairastelusta huolimatta, kiitos ystävien. Asioilla on tapana järjestyä sanotaan, mutta kun vastoinkäymisiä alkaa tapahtua yksi toisensa jälkeen, voi olla joskus vaikea uskoa niiden järjestymiseen. Itse luotan siihen, että ne järjestyvät. Toki sen eteen on hieman tehtävä edesauttavaa työtä.

Näin ollen luotan, että syksyn kuluessa löydän myös muuttokuormalleni osoitteen lehden ilmestymisalueelta. Ja ensi kesänä ei tarvitse miettiä, mistä saan mansikat ostettua pakkaseen ja riittääkö niistä syöntimarjoiksi. Kesäisin olen nimittäin haikaillut Suonenjoen suuntaan.