Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Kätevät kädentaidot kehittyvät vain tekemällä

On aina ilo katsoa ammattilaista, jolta mittaaminen, remontointi, nikkarointi ja asennukset sujuvat varmoin ottein niin sanotusti käden käänteessä.

Työn laadukas jälki vaatii oppia ja lukuisia toistoja, joilla harjoittelijasta kehittyy arvostettu mestari.

Myös osaavien harrastajien työt saavat ihastelevia kommentteja osakseen, olipa kyseessä sitten taidokas maalaus, hienosti entisöity huonekalu tai upeasti sisustettu nukkekoti.

Nykyään kuulee puhuttavan, miten kädentaidot ovat hukassa. Toisaalta sisustusohjelmat ja blogit, kierrätysaate, korona-ajan kotoilubuumi ja käytännön töihin siirtyneet ammatinvaihtajat viestivät siitä, että käytännön ammatit ja kädentaitojen harrastaminen ovat kiinnostavaa arjen ja vapaa-ajan tekemistä.

Omaan kotiin muuttava nuori on varmasti kiitollinen, jos on oppinut jo lapsuudenkodissaan tekemään kotitöitä. Hyötyä elämän polulla on myös siitä, että vasara pysyy kädessä. Myös ruuanlaittotaidoista on runsaasti maittavaa ja taloudellista iloa.

Lapsi on innostunut rakentelemaan tyyny- ja puumajoja sekä kaarnalaivoja ja leipomaan sämpylöitä tai pullaa yhdessä vanhemman tai isovanhemman kanssa. Tekemisen mahdollisuudet ja kannustavat sanat sekä onnistumisen kokemukset kantavat pitkälle.

Itse tehdyssä on hohtoa ja ponnistelujen jälkeen onnistuneesti valmistuneessa tuotoksessa loistoa. Verhoista tai pöytäliinasta syntynyt mekko tai rämästä autosta loihdittu veistos ovat hämmästyttävän ihastuttavia ihmeitä. Parhaat päivänsä nähnyt huoneisto herää tuoreeseen säihkyvään eloon, kun se saa seinilleen uutta maalia tai tapettia ja lattioilleen naarmutonta pintaa.

Hyötyä elämän polulla on myös siitä, että vasara pysyy kädessä.