Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Maaseudulla riittää lääniä leikeille ja harrastuksille

Haave punaisesta tuvasta ja perunamaasta sekä järvenrantapaikasta on tullut koronan aikakaudella mökkibuumin myötä jälleen muotiin.

Aina on ollut myös esimerkiksi perheitä, jotka haluavat omakotitalon alueelta, josta löytyy paljon väljyyttä ja tilaa lasten leikeille, piharakennuksia harrastuksia ja säilytystä varten sekä yrittipenkkejä. Toiveissa voi olla myös välimatka seuraavaan taloon, silloin koirien haukunta ja nikkaroinnin äänet saavat vapaasti kuulua.

Suuren unelman omakotitalosta järven rannalla toteuttaa Sisä-Savon alueella huokeammalla kuin isoissa kaupungeissa. Paikallinen kiinteistönvälittäjä kertoo tämän lehden Koti ja asuminen -teeman haastattelussa, että ympäristön viihtyisyydellä on merkitystä. Myös maalaisromantiikka kiehtoo, navetta kesäkanoja varten, vanhat lautalattiat ja hirsiseinät.

Kun muutetaan haja-asutusalueelle tai kylän keskustaan, pohditaan lähimmän koulun sijaintia ja työmatkan sujuvuutta. Luonnollisesti myös muiden palvelujen saatavuus ja sijainti ovat kartoituksessa. Idyllinen, valoisan tulevaisuuden omaava kyläkoulu on alueen valtti, samoin hyväkuntoiset tiet, joilla auton hajottavia kuoppia tai nimismiehenkiharoita ei tunneta.

Puolen tunnin tai tunnin mittainen työmatka ei tänä päivänä ole matka eikä mikään, kun yhteydet ovat sujuvat ja autot toimivat. Vastapainona matkan teolle saa kotoa luonnonrauhaa ja sopivasti lääniä vapaa-ajan askareille, pallopeleille, trampoliinille, mopon rassaukselle ja työkaluverstaalle sekä koiran aitaukselle. Moni aikuinen muistelee lämmöllä lapsuudenkesiään maalla. Monipaikkainen elämäntyyli mahdollistaa myös kaupunkielämän ja maaseutuelämän parhaiden puolien napsimisen sekä nauttimisen.

Idyllinen, valoisan tulevaisuuden omaava kyläkoulu on alueen valtti.