Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka | Harrastusmahdollisuuksia tutuksi monipuolisesti

Valtakunnallisella harrastusviikolla 6.–12. syyskuuta koululaiset pääsivät tutustumaan eri harrastuksiin virtuaalisesti harrastusviikko.fi -verkkosivustolla.

Lisäksi viikon aikana monet kunnat ja harrastustoimijat järjestivät mahdollisuuden tutustua eri harrastuksiin.

Harrastusviikko järjestettiin neljättä kertaa, ja idea viikkoon on alun perin lähtenyt lapsilta ja nuorilta.

Harrastusviikko on osa valtakunnallista Harrastamisen Suomen mallia, jossa 235 kuntaa tarjoaa lapsille ja nuorille maksuttomia harrastuksia koulupäivän yhteydessä.

Kerhoja on esimerkiksi Suonenjoella, Rautalammilla ja Leppävirralla. Kerhotoimintaa tuottaa Sisä-Savon kansalaisopisto sekä muutamia järjestöjä ja yhdistyksiä.

Kerhoja on sekä ala- että yläkouluissa. Valittavana on muun muassa teatteria, kokkausta, animaatiota, kädentaitoja ja elokuvaa sekä kuvataidetta.

Uteliaisuus on hyväksi , ja harrastuksen pariin voi palata myöhemmin uudestaan , jos innostus ei heti herännyt.

Suonenjoen Kiekko-Karhut järjesti yhteistyössä Juniori-KalPan kanssa harrastusviikolla luistelukiertueen Suonenjoella. Suonenjoen alakoulujen 1–2-luokkalaiset pääsivät luistelemaan jäähalliin.

Kiertueella opetettiin lapsille jääliikuntaa leikin avulla. Myös opettajat saivat vinkkejä luisteluopetukseen.

Vaikka luistelusta ei tulisi harrastusta, se voi kuitenkin innostaa liikkumiseen. Samalla urheiluseura tekee toimintaansa tutuksi.

On hyvä, että lapsille on tarjolla monenlaista tekemistä ja voi tutustua sellaiseenkin ohjattuun toimintaan, mihin ei ehkä muuten tulisi lähdettyä mukaan.

Uteliaisuus on hyväksi, ja harrastuksen pariin voi palata myöhemmin uudestaan, jos innostus ei heti herännyt.