Kuvituskuvasta huolimatta arvokkainta tapahtumajärjestäjälle eivät ole liimalaput, vaan sitoutuneet talkoolaiset. Ilman heitä ei olisi tarjolla ensimmäistäkään ilmaistapahtumaa, ja maksullistenkin menojen hinnat pomppaisivat huimasti.
Liimalapuilla pystytään aikatauluttamaan asioita ja näkemään kokonaisuus. Jokaisen lapun takana on monta tekevää käsiparia.
Tulevana viikonloppuna vietettävien juhlapestuiden talkootyöt on jaettu erillisinä kokonaisuuksina usealle yhdistykselle, joten talkooporukoilla on useita joukonjohtajia. Omistaan huolen pitävät muun muassa RautU, Leijonat, ÄmSee Raatalampi, Mobilistit ja Rockmuusikot.
Yleisö ei huomaa, kuka hoitaa esimerkiksi liikenteenohjauksen tai siivoamisen, kunhan homma hoituu. Jos talkoolaiset päättäisivät yhtäkkiä lyödä rukkaset tiskiin ja livistäisivät paikalta, se varmasti huomattaisi.
Talkoissa kaikki voittavat. Vieraiden on helppo liikkua ja nauttia tapahtumasta, järjestäjä voi luottaa hommien hoituvan ja talkootyö on merkittävä varainhankkimistapa yhdistyksille.
Ilman korvausta tehtävä työ on osa suomalaista kansanperinnettä. Vaikeina aikoina talkoilla on autettu vähäosaisia ja pulaan joutuneita ja siten ylläpidetty yhteiskuntaa. Talkootyöstä saatu apu on ollut erityisen tärkeää maatalousyhteisöissä. Pienimmillään talkoot voivat olla yksittäisen sukulaisen, tuttavan tai naapurin auttamista. Huolenpitoa ei usein edes mielletä työksi.
Talkootyöstä saatu palkkio on usein talkoissa tarjottava ruoka, mutta talkoot luovat myös yhteisöllisyyttä. Vuosittain toistuvat tapahtumat keräävät samoja talkoolaisia joka vuosi, mikä kertoo siitä, että yhdessä tekeminen koetaan mielekkääksi ja se on mukavaa.
Yhdessä tekeminen koetaan mielekkääksi.