Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Uudistuminen on mahdollisuus kehittymiselle

Kaikissa Sisä-Savon alueen kunnissa uudet valtuustot ovat aloittaneet urakkansa. Valtuustojen ja hallituksien puheenjohtajistot sekä eri lautakuntien kokoonpanot on valittu sekä vahvistettu.

Uuteen kauteen käydään innolla ja tuoreella tarmolla, sillä mukana on myös paljon uusia luottamushenkilöitä. Esimerkiksi Suonenjoen 27-paikkaisessa kaupunginvaltuustossa on 14 uutta valtuutettua. Valtuutettujen keski-ikä mansikkapääkaupungissa on 51 vuotta. Tervon 17-paikkaisessa kunnanvaltuustossa uusia valtuutettuja on 12 .

Kun porukoihin liittyy uusia henkilöitä, mukana matkaa usein myös paljon uusia näkemyksiä, ideoita ja kehittämisehdotuksia.

Omia ajatusmallejaan ja elämänpiirinsä kuplia on aika ajoin virkistävää haastaa ja avartaa keskustelemalla sekä pohtimalla yhdessä muiden ja myös eri tavalla ajattelevien kanssa.

Yhteisiä asioita ajaessa myös kokemuksella on vankka ja vahva paikkansa. Kokemus luottamushenkilöpaikoilla tuo varmuutta, ja monesta asiasta on jo pitkän aikavälin tuntumaa.

On erittäin arvokas asia, että mukana luottamuspaikoilla on henkilöitä, jotka ovat vuosien ja jopa vuosikymmenien ajan tehneet ahkerasti töitä kotikuntansa eteen ja hyväksi.

Omia ajatusmallejaan ja elämänpiirinsä kuplia on aika ajoin virkistävää haastaa.

Kärkipaikoille valitut paikallispoliitikot ovat nostaneet valtuustojen järjestäytymiskokouksien kiitospuheissaan esille nimenomaan kotipaikkakunnan eteen tehtävän työn ja korostaneet yhdessä tekemisen merkitystä.

Realistinen on toteamus, että myös vaikeita ja haastavia asioita on edessä seuraavalla nelivuotiskaudella. Ei helppoa hommaa, mutta varmasti myös palkitsevaa tekemistä, kun asioita saa edistettyä ja suunnitelmat etenevät käytännön toteutukseen.