Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Tulevan talven tekemisissä on vaihtoehtoja

Mieluisa harrastus on henkinen voimavara, joka tuo vaihtelua arkeen.

Mukavia asioita voi tehdä yksin tai kaveriporukassa, mutta tarjolla on myös monenlaista ohjattua toimintaa.

Korona pisti harrastuksia tauolle, mutta tämä syksy näyttää jo valoisammalle. Se ilahduttaa, sillä ihminen on laumaeläin ja tarvitsee sosiaalisia kontakteja.

Tapaamisten jano on todentunut niissä vähissä yleisötapahtumissa, mitä viimeisen 1,5 vuoden aikana on järjestetty. Kansa liikkuu ja osallistuu.

Syksy on perinteisesti se aika, kun suunnitellaan tulevaa ajankäyttöä, etsitään ehkä uutta harrastusta.

Seurat ja yhdistykset tarjoavat oman toimialansa mukaista ohjelmaa. Tekeminen voi olla vaikka yhdessä pelaamista tai kahvittelua saman kiinnostuksen kohteen jakavien ihmisten kanssa.

Kiikkerän istuimen sijaan voi köllähtää huushollin parhaaseen nojatuoliin.

Sisäsavolaisten harrastusjättipotti on kansalaisopiston kurssitarjonta.

Jokaiseen talouteen jaetusta opinto-oppaasta löytyy kursseja musikanteille, kielistä kiinnostuneille, käsillä tekeville ja näyttelijän roolia kaipaaville.

Liikkujille on tarjolla monenmoista ja monentasoista ohjattua toimintaa. Tuolijumpassa ei tarvitse pelätä joutuvansa ansaan lattiatasolle, ja Äijien venyttely ja kehonhuolto -kurssilla kaikki muutkin ovat äijämäisen notkeita.

Verkkoyhteydet on todettu korona-aikana toimiviksi tässä pitkien välimatkojen seutukunnassa, ja kansalaisopistokin on lisännyt verkkotarjontaa.

Verkossa on kurssien lisäksi luentoja. Erityisesti luennoille osallistumisen helppous kiehtoo – luentosalin kiikkerän istuimen sijaan voi köllähtää huushollin parhaaseen nojatuoliin, ja jos asia ei vastaa odotuksia, yhteyden voi sulkea ja poistua tilaisuudesta muita häiritsemättä.