Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Arki tuo kaivattua ryhtiä ja rytmiä elämään

Lapsiperheissä lomilta arkeen palaaminen tapahtuu tällä viikolla, kun koulut alkavat. Arki tietää säännöllistä rytmiä, aikaisia aamuherätyksiä ja menemistä riittävän aikaisin nukkumaan. Ravitsevia aamu- ja välipaloja, läksyjä ja harrastuksia.

Vanhempi on sydän syrjällään pohtiessaan lapsensa koulumatkan turvallisuutta. Liikennesääntöjä ja suojatien ylitystä sekä liikennevalojen toimintaa on mahdollisesti jo harjoiteltu ennen koulupolun aloittamista.

Aikuisilta koulujen alku vaatii erityistä malttia ja tarkkaavaisuutta, kun liikkeellä on jälleen myös pieniä koululaisia.

Liikenneturva kysyi koululaisten kuulumisista koulutieltä kevään lopulla. Lasten viesti aikuisille oli, että suojatiellä on annettava tietä ja kännykän käyttö liikenteessä lopetettava.

Koulujen alkaessa Liikenneturva korostaa aikuisten vastuuta lasten koulutien turvallisuudesta. Avainasemassa on entistä parempi suojatiekäyttäytyminen ja alhaiset ajonopeudet.

Vaikka arkirytmin löytäminen voi aluksi olla vähän hankalaa, vuodet ja käytännön elämä ovat opettaneet, että pian arki alkaa rullata ja siitä tulee mukavaa päivät rytmittävää toimintaa. Eihän löhöilyä, matkoja ja aikatauluttomuutta lopulta kauan jaksaisi, ainakaan pitkällä aikavälillä.

Vanhempi on sydän syrjällään pohtiessaan lapsensa koulumatkan turvallisuutta.

Viikoilla on tapana juosta nopeasti kohti päätepistettään, ja pian jo huomaamme, että on syysloman aika. Siihen mennessä pieni koululainen on ehtinyt oppia jo monta uutta asiaa.

Kodeissa on ehkä siihen mennessä opittu uusia, helppoja ja nopeita välipalaniksejä ja iltaruuan ideoita. Sisä-Savon marjapitäjissä ei voi koskaan liikaa hehkuttaa kotimaisten marjojen mahtavuutta värikkäinä ja raikkaina välipaloina.