Passipaikka: Lähiliikuntapaikalla liikutaan ja vietetään aikaa

Karttulanlahdella kuntoilulaitteet asennettiin lenkkipolun viereen, lähiliikuntapaikan reuna-alueelle. Päivi Halonen
Päivi Halonen

Päivi Halonen

Ulkona sijaitsevat liikuntapaikat ovat nousseet suosioon koronarajoitusten ja -suositusten myötä. Liikuntapaikkoja on kohennettu ja paikoin jopa rakennettu uusia, kuten Karttulanlahdelle. Rahoitus toivotulle hankkeelle järjestyi kaupungin, pitäjäraadin ja nuorisotoimen yhteistyönä. Lopputulos on kaikille ikäryhmille toimintoja tarjoava alue rantamaisemissa.

Myös Suonenjoen yhtenäiskoulun viereen kohoaa kesän aikana uusi lähiliikuntapaikka.

Uudet lähiliikuntapaikat ovat melkoisia viihdekeskuksia ja ajanviettopaikkoja. Liikkumaankin siellä pystyy. Kuntoilulaitteet ovat monipuolisia ja helppokäyttöisiä.

Lähiliikuntapaikalla on lapsille leikkivälineitä, nuorten toivomaa tekemistä ja mukavia alueita vaikka vain oleskeluun.

Lähiliikuntapaikat ovat yleensä lähellä asuinalueita, joten niille on helppo mennä ja maksuttomina ne ovat kaikkien käytettävissä. Liikkumisen aloittamiseen tai harrastuksen jatkamiselle ei ole rahallista kynnystä.

Yleinen viihtyvyys on osa lähiliikuntapaikkaa. Se houkuttaa viettämään aikaa alueella liikkuen tai seurustellen. Molempi parempi. Lähiliikuntapaikka toimii myös kohtaamispaikkana.

Kaikki liikunnasta saatu hyöty on kotiin päin.

Liikunnalla on suora yhteys ihmisen terveyteen, joten liikkumista voi suositella ja siihen kannustaa ihan jokaista. Ikäihmisiä ei ehkä uskalla yllyttää trampoliinille voltteja tekemään, mutta jokainen voi ohimennen tehdä muutaman vedon vaikka soutulaitteella. Kaikki liikunnasta saatu hyöty on kotiin päin.

Jos paikalla sattuu olemaan aktiivinen ja osaava kuntoilija, laitteiden käyttöopastusta voi antaa ja saada täsmänä. Yhteistyöllä molemmat saavat iloa liikkumista ja mielihyvää ihmiskontaktista.

Kommentoi