Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiasta ja vierestä Havaintoja töistä ja kesäkuusta

Olen ollut monena vuonna kesälomalla kesäkuussa, mutta nyt olen ollut töissä, joten kesä jaksottuu ihan eri tavalla kuin ennen. Tälle kesäkuulle sattuivat vielä kuntavaalitkin, joten se toi oman sähäkän lisänsä töihin.

Kesäkuu on hieno kuukausi, mutta myös kovin arvaamaton säiden suhteen. Voi tulla räntää, olla hallaöitä tai hellettä. Parasta kesäkuussa ovat tuoksut ja huikea valon määrä ja tieto, että kesää on vielä jäljellä.

Nyt kun kesäkuu oli helteinen, tuli hoppu nauttia kesän lämmöstä viikonloppuisin mökillä ja vesillä. Perinteiset kesäkuun askareet kuten ikkunoiden ja ikkunapeltien pesu männyn siitepölystä odottavat vielä tekijäänsä. Asioita pitää laittaa tärkeysjärjestykseen.

Kasvimaalla olisi kitkemistä ja porkkanoiden harventamista. Vanhemmiten herkistyy entisestään eikä hennoisi nyppiä terhakasti kasvavia porkkanan taimia, mutta jos meinaa jotain satoa saada, niin täytyyhän niille järjestää tilaa kasvaa.

Eräs tuttava on samoilla linjoilla taimien harventamisen suhteen. Hän myös pohti, hennooko yhtä vinoon kasvanutta puuta kaataa mökin pihasta, jotta vieressä suorarunkoinen puu saisi lisää kasvutilaa.

Etätöiden teko kotoa on ollut mieluista muun muassa siksi, että voin istua työpisteessäni ikkunan äärellä ja katsoa välillä ulos.

Tavalliset oravat leikkivät liito-oravia.

Optikko on neuvonut, että päätetyössä kauas katsominen lepuuttaa silmän lihaksia ja saa ne rentoutumaan. Samalla ryhti suoristuu ja mielikin saa levähtää.

Asumme pienen lammen rannalla ja on ollut hienoa seurata lammen elämää vuodenaikojen mukaan.

Talvella hanki on hohtanut kirkkaana, ja olenpa nähnyt joskus jonkun kävelevän tai hiihtävän jäällä.

Keväällä on mahtavaa, kun joutsenet laskeutuvat kovaäänisesti jäälle, ja kurjetkin tepastelevat sohjolumessa.

Jäiden lähtöä on jännä seurata ja ihailla sitten vapaana välkehtivää vettä, ennen kuin vesikasvit valtaavat tilaa.

Tavalliset oravat leikkivät liito-oravia ja hyppivät huimia hyppyjä puista toisiin. Tämä ilmakäytävä on melkein päivittäisessä käytössä.

Kesällä ukkosmyrskyn lähestyminen jännitti, sillä puut huojuivat hurjana ja salamat sinkosivat taivaalla. Mietin, uskaltaako ikkunan edessä olla ja katkeavatko sähköt. Eivät katkenneet. Kun jäiset rakeet pommittivat peltikattoa, piti käydä katsomassa, tuliko tuhoja pionipenkkiin.

Terassilla on ollut mukava nauttia lounas ja päiväkahvi. Talitiaisen poikaset sirkuttavat läheltä linnunpöntöstä ja sitten puiden oksilta, kun salainen siirto pöntöstä ulkomaailmaan on tapahtunut.

Olen minä töitäkin tehnyt.