Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Passipaikka Raikas ryytimaa ravitsee ja myös virkistää mieltä

Vanha kiinalainen viisaus sanoo, että ”Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole tärkeää.”

Jos kasvimaa jäi tältä kesältä laittamatta, niin ei hätää, sillä yrttejä, tomaatteja, kurkkuja, sipuleita ja muita kesän herkkuja saa kaupoista sekä toreilta tarvittaessa runsainkin mitoin laajalla valikoimalla.

Yksi ratkaisu ovat myös valmiiksi kasvatetut taimet, kuten kuvassa. Ne ovat kätevä ja nopea istuttaa ryytimaalleen. Terassille asetellusta amppelitomaatista on myös mukava napsia syötävää.

Mutta jokin juju ja viehtymys on itse kasvatetuissa yrteissä ja kasviksissa, sillä niin moni meistä ryytimaan laittaa pienessä tai suuremmassa mittakaavassa.

Työkseen tietotulvaa prosessoivalle ja lukuisia ihmisiä kohtaavalle maan kuoputtaminen ja kasvien kastelu on rentouttavaa ja jopa terapeuttista, mutta ainakin töiden kuormasta palauttavaa puuhaa. Ajatukset saa irti töistä. Kasvun ihme on aina yhtä kiehtovaa katsoa, ja se tunne on aivan mahtava, kun saa syödä ja tarjota itse kasvatettua.

Onnistumisen kokemus ravitsee mieltä ja kasvisten vitamiinit ja kuidut kehoa.

Jokin juju ja viehtymys on itse kasvatetuissa yrteissä ja kasviksissa.

Juhannuksen ruokapöytään kuuluvat olennaisena osana esimerkiksi uudet perunat, grillin tirisevät herkut ja värikkäät salaatit.

Mummon reseptillä perunoiden kaveriksi omassa pikkukattilassaan valmistuu lämmin sipulikastike. Tarvitsee vain ruokakermaa, pannulla kuullotettua, pilkottua kesäsipulia vihreine pilkottuine varsineen sekä ripauksen suolaa ja pippuria. Keskikesän juhlan hyvänmakuiset herkut valmistuvat helposti yksinkertaisista, mutta laadukkaista raaka-aineista. Tyhjät lautaset ovat kannustava kiitos kesäpäivänä kokkaavalle.